ΣΠΟΡ

ΠΚ 2018: Όλα έτοιμα για την κλήρωση του μουντιάλ (vids)

ΠΚ 2018: Όλα έτοιμα για την κλήρωση του μουντιάλ (vids)
Και ο Ζαμπιβάκα, η μασκότ του μουντιάλ, έτοιμος για την κλήρωση ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / SERGEI CHIRIKOV

Η Μόσχα ζει και αναπνέει τις τελευταίες ώρες στο ρυθμό του μουντιάλ. Όλα είναι έτοιμα για την κλήρωση της τελικής φάσης του Μουντιάλ 2018, που θα φιλοξενηθεί στο Κρεμλίνο το απόγευμα της Παρασκευής (17.00). Οι παρουσιαστές και οι «επίσημοι» καλεσμένοι της διαδικασίας έκαναν τις τελικές πρόβες. Την παράσταση κλέβουν όμως διάσημοι ποδοσφαιριστές, που καλωσορίζουν τις 32 ομάδες, μιλώντας σε άλλη γλώσσα.

Η όμορφη Μαρία στο πλευρό του Λίνεκερ

Ο Γκάρι Λίνεκερ, που κάνει πλέον 2η επιτυχημένη καριέρα ως παρουσιαστής στην αθλητική εκπομπή της Αγγλικής τηλεόρασης, θα αναλάβει το ρόλο του οικοδεσπότη της εκδήλωσης. Ο 57χρονος πρώην αρχηγός της εθνικής Αγγλίας δεν έχει ασφαλώς κανένα άγχος.

https://www.instagram.com/p/p
18786314


(Η παρουσιάστρια Μαρία Κομάντναγια στην πρόβα της κλήρωσης - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / SERGEI CHIRIKOV)

Όλα τα φώτα της δημοσιότητας έχουν πέσει όμως στην όμορφη Μαρία Κομάντναγια, που θα βρεθεί στο πλευρό του στη σκηνή. Η μελαχροινή Ρωσίδα δημοσιογράφος θα εκπροσωπήσει τη διοργανώτρια χώρα, στην κορυφαία της στιγμή.

https://www.instagram.com/p/p
18786304


(Σέλφι από την πρόβα της κλήρωσης - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / SERGEI CHIRIKOV)

Το ευρύ κοινό «ανακάλυψε» τη Μαρία στο περυσινό Κύπελλο Συνομοσπονδιών, όπου εργάστηκε για λογαριασμό του FOX Sports, ως ρεπόρτερ αγωνιστικού χώρου και ανταποκρίτρια.

Η ίδια ασχολείται εδώ και 10 χρόνια με το ποδόσφαιρο και είναι μία από τις πιο αναγνωρίσιμες παρουσίες της Ρωσικής τηλεόρασης.

https://www.instagram.com/p/p

Τα διεθνή μέσα τις τελευταίες ώρες έχουν ετοιμάσει πολλά αφιερώματα στην «όμορφη Μαρία», που θα έχει το απόγευμα της Παρασκευής την πιο δύσκολη μετάδοση της καριέρας της.

18786345


(Χορευτές επί σκηνής στην πρόβα τους - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / SERGEI CHIRIKOV)

Μια «διαφορετική κλήρωση»

Λορέν Μπλαν, Γκόρντον Μπανκς, Καφού, Φάμπιο Καναβάρο, Ντιέγκο Φορλάν, Κάρλες Πουγιόλ, Νικίτα Σιμονιάν και ο μεγάλος Ντιέγκο Μαραντόνα θα είναι επίσης επί σκηνής και θα βοηθήσουν στη διαδικασία της κλήρωσης.

18786326


(Ο Ντιέγκο Φορλάν (κ) στην πρόβα της κλήρωσης - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / SERGEI CHIRIKOV)

Οι ομάδες έχουν χωριστεί σε 4 γκρουπ δυναμικότητας βάσει πλέον του FIFA Ranking και όχι με γεωγραφικά κριτήρια. Και πάλι όμως εθνικές από την ίδια Συνομοσπονδία δε θα μπορούν να βρεθούν στον ίδιο όμιλο, πλην εκείνων της UEFA: στους 6 από τους 8 ομίλους που θα προκύψουν, θα υπάρχουν έτσι σίγουρα 2 Ευρωπαϊκές ομάδες (σύνολο 14).

18786294


(Ο Ζαμπιβάκα, η μασκότ των αγώνων, στην πρόβα της κλήρωσης - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / SERGEI CHIRIKOV)

Ο Νεϊμάρ ευχήθηκε στα Φαρσί

Η FIFA εξέπληξε ευχάριστα το φίλαθλο κοινό, ετοιμάζοντας ένα βίντεο με ποδοσφαιριστές από όλες τις χώρες, που θα συμμετάσχουν στο τουρνουά, να εύχονται «καλώς όρισες» στις εθνικές, σε άλλη γλώσσα από τη μητρική τους!

Ο Νεϊμάρ μιλώντας Φαρσί, ο Λεβαντόφσκι Αραβικά και ο Τόνι Κρόος με άψογη προφορά Οξφόρδης τα Αγγλικά, έκλεψαν την παράσταση. Οι φίλαθλοι πάντως έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά και το τρόπαιο του μουντιάλ, που βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες στη Μόσχα.

18789749


(Ο Ζαμπιβάκα παίζει μπάλα στο χιονισμένο Κρεμλίνο - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / SERGEI ILNITSKY)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ