ΣΠΟΡ

Copa Libertadores: Γιορτή στο Πόρτο Αλέγκρε για τη Γκρέμιο (vids)

Copa Libertadores: Γιορτή στο Πόρτο Αλέγκρε για τη Γκρέμιο (vids)
Πρωταθλήτρια Ν. Αμερικής η Γκρέμιο ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / DAVID FERNANDEZ

Η Γκρέμιο κέρδισε 2-1 τη Λανούς στο Μπουένος Άϊρες και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Νοτίου Αμερικής. Λίγη ώρα μετά την κατάκτηση του Copa Libertadores, οι Βραζιλιάνοι φίλαθλοι ξεχύθηκαν στους δρόμους του Πόρτο Αλέγκρε για να πανηγυρίσουν την επιστροφή στην κορυφή της αγαπημένης τους ομάδας.

Η Γκρέμιο κατέκτησε για 3η φορά στην ιστορία της (1983, 1995 οι προηγούμενες) το Champions League της Νοτίου Αμερικής με δύο νίκες επί της Λανούς. Μετά το 1-0 στη Βραζιλία, κατάφερε να επιβληθεί και 2-1 μέσα στο Μπουένος Άϊρες. Φερναντίνιο και Λουάν σημείωσαν τα δύο γκολ των Βραζιλιάνων, πριν μειώσει με πέναλτυ ο Χοσέ Σαντ.

18788963


(Οι παίκτες της Γκρέμιο πανηγυρίζουν με τους οπαδούς τους το γκολ - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / DAVID FERNANDEZ)

Η Γκρέμιο είναι η ομάδα που ανέδειξε το Ροναλντίνιο, που όμως δεν κατάφερε να κερδίσει τον κορυφαίο τίτλο στη Ν. Αμερική. Οι οπαδοί της Βραζιλιάνικης ομάδας είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στο γήπεδο τους για να πανηγυρίσουν έξαλλα με τη λήξη του αγώνα.

18789017


(Η απονομή στη Γκρέμιο - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / DAVID FERNANDEZ)

Μια λαοθάλασσα ξεχύθηκε στους δρόμους του Πόρτο Αλέγκρε και δημιούργησαν εκπληκτικές σκηνές το βράδυ.

Κανείς δεν πήγε σπίτι του και περίμενε υπομονετικά να αποθεώσει την αποστολή της Γκρέμιο, που επέστρεψε με το Κύπελλο και έκανε το γύρο της πόλης σε ανοικτό λεωφορείο.

18789013


(Το 3ο τρόπαιο στην ιστορία της Γκρέμιο - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / DAVID FERNANDEZ)

Την ίδια ώρα "τρελλαμένοι οπαδοί της Γκρέμιο πανηγύρισαν έξαλλα την κατάκτηση ακόμη και στην άλλη άκρη του κόσμου, στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, υπό τα έκπληκτα βλέματα των κατοίκων της πόλης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ