ΣΠΟΡ

Η Μάντσεστερ Σίτυ δίνει στον Μέσι 56,8 εκατ. € - θέλει "πακέτο" και Γκουαρντιόλα

Η Μάντσεστερ Σίτυ δίνει στον Μέσι 56,8 εκατ. € - θέλει "πακέτο" και Γκουαρντιόλα
Reuters / Susana Vera

Μπορεί το συμβόλαιο του Αργεντίνου μάγου με την Μπαρτσελόνα να λήγει το 2018, όμως η Σίτυ έχει κάνει μια απίστευτη προσφορά στον Μέσι, για να τον πείσει να μετακομίσει στην Αγγλία. Μαζί του φέρεται να πηγαίνει και ο Πεπ Γκουαρντιόλα.

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της αγγλικής SUN, ο εκτελεστικός διευθυντής της Σίτυ, Φεριάν Σοριάνο και ο αθλητικός διευθυντής, Τσίκι Μπεγκιριστάιν, που έχουν εξαιρετικές σχέσεις με τον Μέσι και τον πατέρα του, ήρθαν σε επαφή μαζί του πριν ένα μήνα και του έκαναν μια απίθανη πρόταση: 800 χιλιάδες λίρες – 1,1 εκατ. € αποδοχές την εβδομάδα και ετήσιο συμβόλαιο, που θα ξεπεράσει τα 40 εκατομμύρια λίρες – 56,8 εκατ. € (τα 32 θα πάνε απευθείας στον παίκτη και τα άλλα θα είναι για δικαιώματα εικόνας και bonus).

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η πρώτη αντίδραση ήταν θετική από την πλευρά του ποδοσφαιριστή! Ο Μέσι βλέπει, ότι η Μπαρτσελόνα έχει αυτή την στιγμή προτεραιότητα να ανανεώσει το συμβόλαιο του Νεϊμάρ, που μαζί με τον Σουάρες οδήγησαν άλλωστε τους Καταλανούς σε συνεχείς επιτυχίες, όσο ήταν τραυματίας ο Αργεντινός. Επιπλέον τα προβλήματα που έχει με την Εφορία στην Ισπανία και την υψηλή φορολογία (το ετήσιο συμβόλαιο του στην Μπαρτσελόνα φτάνει τα 45 εκατ. €) είναι ένας επιπλέον λόγος για τον 28χρονο άσσο να σκεφτεί το μέλλον του για πρώτη φορά μακριά από την Βαρκελώνη.

Ο σεΐχης Μανσούρ πιστεύει, ότι αποκτώντας τον Μέσι θα μπορέσει να πείσει και τον Γκουαρντιόλα να αναλάβει την ομάδα το ερχόμενο καλοκαίρι. Όσο για την ρήτρα των 250 εκατομμυρίων €, που έχει ο Αργεντινός, οι Άραβες ιδιοκτήτες της Σίτυ πιστεύουν ότι δεν θα ισχύσει και με 120 εκατομμύρια θα πείσουν την Μπαρτσελόνα να πει το «μεγάλο ναι».

Την ίδια στιγμή η Ισπανική ραδιοφωνική εκπομπή "El partido de las 12", μετέδωσε το απόγευμα της Παρασκευής, ότι ο Γκουαρντιόλα αποφάσισε να αναλάβει την Σίτυ και να αφήσει την Μπάγερν. Παρότι οι Γερμανοί θεωρούν δεδομένη την ανανέωση της συνεργασίας του Πεπ με τους Βαυαρούς, οι Ισπανοί συνάδελφοι επιμένουν, ότι ο Καταλανός τεχνικός ενημέρωσε τους Σοριάνο-Μπεγκιριστάιν ότι θα κάνει πραγματικότητα το όνειρο του να εργαστεί στην Αγγλία. Απλά, συνέχισαν, δεν το ανακοινώνει ακόμη καθώς μέχρι τον Ιανουάριο δεσμεύεται από το υπάρχον συμβόλαιο.

Οι πιο ακριβοπληρωμένοι αθλητές

Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες της σκανδαλοθηρικής εφημερίδας και πραγματοποιηθεί η μετεγγραφή, τότε αυτομάτως ο Μέσι θα γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής στον κόσμο και 3ος στην σχετική λίστα.

1. Φλόιντ Μεϊγουέδερ (πυγμαχία) 268 εκατ.€
2. Μάνι Πακιάο (πυγμαχία) 139,5
3. Κριστιάνο Ρονάλντο (ποδόσφαιρο) 49,7
4. Λίονελ Μέσι (ποδόσφαιρο) 45
5. Μπεν Ροτλισμπέργκερ (NFL) 44
6. Λιούις Χάμιλτον (F1) 38,4
7. Νταμουνκόνγκ Σαχ (NFL) 35,9
8. Φερνάντο Αλόνσο (F1) 31,9
9. Τζον Λέστερ (μπέιζμπολ) 31,7
10. Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς 31,3

ΔΗΜΟΦΙΛΗ