ΣΠΟΡ

Ο Τζόκοβιτς οδεύει για την πιο επιτυχημένη σεζόν στην ιστορία

Ο Τζόκοβιτς οδεύει για την πιο επιτυχημένη σεζόν στην ιστορία
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πανηγυρίζει για την νίκη του στο τουρνουά στη Σανγκάη, 9ος εφετινός τίτλος για τον Σέρβο, νο 1 τεννίστα στον κόσμο. Reuters/Damir Sagolj

Η ήττα του στο Παρίσι από τον Βαβρίνκα, στο Ρολάν Γκαρός, φαίνεται ότι πείσμωσε τον κορυφαίο τεννίστα της εποχής μας. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει σηκώσει το Κύπελλο στα υπόλοιπα τρία τουρνουά Grand Slam και με 6 ακόμη επιτυχίες, οδηγεί την κούρσα στην σεζόν, που τρέχει.

Ο Πιτ Σάμπρας έλεγε το 2011, παρατηρώντας τα επιτεύγματα του Νόβακ Τζόκοβιτς, ότι «είμαστε μάρτυρες της κορυφαίας παράστασης στην ιστορία του τέννις». Τότε ο Σέρβος σταρ είχε κατακτήσει 10 τίτλους και είχε ρεκόρ 70-6 (νίκες/ήττες). Τέσσερα χρόνια μετά, μάλλον εκείνη δεν θα είναι η «κορυφαία παράσταση». Πολύ απλά γιατί ο Τζόκοβιτς έφτασε τις 9 κατακτήσεις τίτλων την εφετινή σεζόν. Έχει ρεκόρ ήδη 73-5. Και του μένουν δύο ακόμη διοργανώσεις για να σπάσει το ρεκόρ του: στις 2 Νοεμβρίου (BNP Paribas Masters) και στο φινάλε, 15 Νοεμβρίου στο Λονδίνο (Barclays ATP World Tour Finals).


(Πηγή: Reuters/Damir Sagolj)

Δυναστεία Τζόκοβιτς στην Κίνα

Μέσα στον Οκτώβριο, δημιούργησε την δική του δυναστεία στην Κίνα, κατακτώντας με τρομερή άνεση και τα δύο μεγάλα τουρνουά. Σε Πεκίνο και Σανγκάη. Ούτε ο Ράφα Ναδάλ, ούτε ο Τζο-Βιλφρέντ Τσονγκά μπόρεσαν να του πάρουν έστω και σετ (ο τελευταίος έχασε την Κυριακή μέσα σε 78 λεπτά). Ήταν άλλωστε ο 7ος χρόνος, που συμμετέχει σε αυτά τα τουρνουά και έχει χάσει μόλις 3 φορές, από τον Φέντερερ και τον Νταβιντένκο. Επί Κινεζικού εδάφους επέκτεινε το σερί νικών του στις 17 (ο Φέντερερ τον κέρδισε τελευταίος στον τελικό του Σινσινάτι στις 23 Αυγούστου), ενώ έφτασε τα 22 συνεχόμενα κερδισμένα σετς. Απίστευτος απολογισμός για τον κορυφαίο τενίστα, που συνεχίζει ακάθεκτος.


(Πηγή: Reuters/Aly Song)

Εφόσον μάλιστα τα καταφέρει και κερδίσει και τα δύο τελευταία τουρνουά, τότε όχι μόνο θα έχει κάνει την καλύτερη δική του σεζόν: θα έχει πιάσει στην κορυφή με 27 κατακτήσεις τίτλων Masters, τον Ράφαελ Ναδάλ (ήδη με 25 ξεπέρασε κατά έναν τον Φέντερερ). Και επειδή την δόξα πολλοί εμίσησαν, το χρήμα ουδείς, και ο τραπεζικός του λογαριασμός θα φτάσει τα 27 εκατομμύρια € εφέτος, μόνο από τα χρηματικά έπαθλα (ήδη είναι πάνω από 15 εκατομμύρια τα κερδισμένα μέχρι τώρα) και συνολικά θα έχει εισπράξει στην καριέρα του περισσότερα από 100 εκατομμύρια €, μόνο από τις νίκες του.


(Πηγή: Reuters/Damir Sagolj)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ