ΣΠΟΡ

ΑΕΚ: Κληρώνει για τους «32» του Europa League

ΑΕΚ: Κληρώνει για τους «32» του Europa League
UEFA Europa League, Facebook

Στη Νιόν της Ελβετίας χτυπά η… καρδιά της ΑΕΚ, καθώς το μεσημέρι της Δευτέρας (11/12) στις 14:00 θα μάθει τον αντίπαλό της για τους «32» του Europa League.

Η Ένωση κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον 4ο όμιλο της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, πίσω από την Μίλαν και το μεσημέρι της Δευτέρας (11/12) θα μάθει την ομάδα που αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση.

Μάλιστα, ο «Δικέφαλος» είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της Ελλάδας στα ευρωπαϊκά Κύπελλα για το 2018, καθώς ο Ολυμπιακός που πήρε μέρος στους ομίλους του Champions League, δεν εμφανίστηκε αντάξιος των προσδοκιών και κατέκτησε την τελευταία θέση του ομίλου, μένοντας εκτός συνέχειας.

Έτσι, η ΑΕΚ θα βρεθεί στην κλήρωση που θα γίνει στη Νιόν της Ελβετίας στα κεντρικά της UEFA. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ βρίσκεται στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας, ελέω της δεύτερης θέσης που κατέκτησε στον όμιλο και απέναντί της θα βρίσκονται «δυνατά» ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Οι πιθανοί αντίπαλοι

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, το έργο των «κιτρινόμαυρων» μόνο εύκολο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Ειδικά από την στιγμή πως μεταξύ των υποψηφίων αντιπάλων βρίσκονται η Ατλέτικο Μαδρίτης, η Άρσεναλ, η Λάτσιο, η Βιγιαρεάλ και η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Βέβαια, υπάρχουν και ομάδες που δεν αποτελούν φόβητρο, όπως για παράδειγμα η Βικτόρια Πλζεν από την Τσεχία, αλλά και η Μπράγκα από την Πορτογαλία.

EuropaLeagueDrawCNN


Πηγή φωτογραφίας: UEFA.com

Συγκεκριμένα, τα γκρουπ δυναμικότητας:

Ισχυροί: Μίλαν (Ιταλία), Άρσεναλ (Αγγλία), Αταλάντα (Ιταλία), Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία), Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία), Μπράγκα (Πορτογαλία), ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία), Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία), Λάτσιο (Ιταλία), Λειψία (Γερμανία), Λοκομοτίβ Μόσχας (Ρωσία), Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία), Σάλτσμπουργκ (Αυστρία), Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία), Βιγιαρεάλ (Ισπανία), Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία).

Ανίσχυροι: ΑΕΚ (Ελλάδα), Αστάνα (Καζακστάν), Σέλτικ (Σκωτία), Ερυθρός Αστέρας (Σερβία), Ντόρτμουντ (Γερμανία), Στεάουα (Ρουμανία), Κοπεγχάγη (Δανία), Λουντογκόρετς (Βουλγαρία), Λιόν (Γαλλία), Μαρσέιγ (Γαλλία), Νάπολι (Ιταλία), Νις (Γαλλία), Έστερσουντ (Σουηδία), Παρτιζάν (Σερβία), Ρεάλ Σοσιεδάδ (Ισπανία), Σπαρτάκ Μόσχας (Ρωσία).

Πότε γίνονται τα ματς των «32» του Europa League

Η δράση στην δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση θα επιστρέψει στα μέσα του Φεβρουαρίου του 2018. Η ΑΕΚ, από την στιγμή που βρίσκεται στο γκρουπ των ανίσχυρων, θα κληθεί να δώσει το πρώτο ματς στην έδρα της, κάτι που σημαίνει πως την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου θα υποδεχθεί τον αντίπαλό της στο ΟΑΚΑ και μία εβδομάδα αργότερα, στις 22 Φεβρουαρίου θα δώσει την ρεβάνς μακριά από την Αθήνα. Οι ώρες διεξαγωγής των αναμετρήσεων είναι οι… γνωστές της διοργάνωσης, ήτοι στις 20:00 και στις 22:05 και το πλήρες πρόγραμμα θα προκύψει μετά την ολοκλήρωση της κλήρωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ