ΣΠΟΡ

Basketball Champions League: Ταπεινωτική ήττα για ΠΑΟΚ (pics & vids)

Basketball Champions League: Ταπεινωτική ήττα για ΠΑΟΚ (pics & vids)
Δεν έφταναν στον ΠΑΟΚ οι προσπάθειες του Βαγγέλη Μαργαρίτη. EUROKINISSI/MOTION TEAM

Ο ΠΑΟΚ γνώρισε ήττα – διασυρμό (83-63) από τη Λούντβιγκσμπουργκ στο κλειστό της Πυλαίας, σε αναμέτρηση που έγινε για την 8η αγωνιστική του 2ου ομίλου του Basketball Champions League.

Σε αντίθεση με ό,τι έγινε την Τρίτη, όπου Άρης και ΑΕΚ πήραν μεγάλες εκτός έδρας νίκες στο FIBA Champions League, ο «δικέφαλος του Βορρά» δεν τα κατάφερε παρότι έπαιζε στην έδρα του, το «PAOK Sports Arena». Αν και στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ φαινόταν πως μπορεί να αντιμετωπίσει επί ίσοις όροις την πρωτοπόρο του ομίλου και να διεκδικήσει μια ακόμα εντυπωσιακή νίκη το τελευταίο διάστημα, στο δεύτερο μισό του αγώνα υπέστη ολικό «black out» και γνώρισε ιστορικό διασυρμό με 83-63 από τη Λούντβιγκσμπουργκ. Οι Θεσσαλονικείς σκόραραν μόλις 15 πόντους σε δυο δεκάλεπτα και μοιραία οι Γερμανοί πήραν ακόμα μια νίκη στον όμιλο, συνεχίζοντας να βρίσκονται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Την ίδια ώρα, ο ΠΑΟΚ, είναι προτελευταίος με ρεκόρ 2-6 και προφανώς δεν μπορεί να ελπίζει σε κάτι καλύτερο στη συνέχεια της διοργάνωσης. Πάντως, η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου έχει μεγάλα παράπονα από τη διαιτησία, υποστηρίζοντας πως με τα σφυρίγματα των τριών ρέφερι έχασαν τη συγκέντρωσή τους και κάπως έτσι οι Γερμανοί βρήκαν την ευκαιρία να «ξεφύγουν» στο σκορ και να «καθαρίσουν» το ματς.

Το παιχνίδι είχε αρκετή ένταση, με τις αψιμαχίες μεταξύ των παικτών να είναι συχνό φαινόμενο όπως αυτή στα 4’39’’ πριν το τέλος της αναμέτρησης. Σε αυτό το σημείο ο Λάκι Τζόουνς με τον Έλγκιν Κουκ… αρπάχτηκαν, αλλά με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων τα πράγματα δεν πήραν άσχημη τροπή. Στο γήπεδο βρέθηκαν και λιγοστοί Γερμανοί φίλαθλοι που έκαναν αρκετή… φασαρία υποστηρίζοντας την ομάδα τους, ενώ αυτοί του ΠΑΟΚ αποδοκίμασαν έντονα τους διαιτητές αλλά στο φινάλε χειροκρότησαν τη δική τους ομάδα.

Από πλευράς νικητών, «όλα τα λεφτά» ήταν ο Τόμας Ουόλκαπ με 18 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ από πλευράς ΠΑΟΚ ο Δημήτρης Κατσίβελης ήταν αυτός που ξεχώρισε με 16 πόντους και 6 ριμπάουντ, έχοντας ως άξιο συμπαραστάτη τον Βαγγέλη Μαργαρίτη που είχε 15 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 23-23, 48-47, 55-59, 63-83

ΠΑΟΚ (Παπαθεοδώρου): Κλάσεν, Χρυσικόπουλος, Κρουμπάλι 5, Κόνιαρης 6, Τσόχλας, Μαργαρίτης 15 (1), Ζάρας 8 (2), Χαραλαμπόπουλος 7 (1), Κατσίβελης 16 (2), Γκος 2, Τζόουνς 3 (1), Τρις 1

ΛΟΥΝΤΒΙΓΣΠΟΥΡΓΚ (Πάτρικ): Ουόλκαπ 18 (3), Εβανς 13, Τζόνσον 6, ΜακΡέι, Σίαρς 8, Γκέτσε 3 (1), ΜακΝίλι 6 (1), Κοχ 3 (1), Βαλεσκόφσκι 8, Κουκ 8 (1), Τίμαν 10

Τα highlights του αγώνα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ