ΣΠΟΡ

Ευρωλίγκα: Νέα ήττα στη Μπάμπεργκ για Ολυμπιακό (vids & pics)

Ευρωλίγκα: Νέα ήττα στη Μπάμπεργκ για Ολυμπιακό (vids & pics)
Ο Ολυμπιακός για ακόμα μια φορά έφυγε ηττημένος από τη Βαυαρία. EUROKINISSI

Την τέταρτη ήττα του σε ισάριθμες επισκέψεις στην έδρα της Μπάμπεργκ γνώρισε ο Ολυμπιακός με τους Γερμανούς να επικρατούν 67-65 με τρομερό σερί στο τέταρτο δεκάλεπτο…

Το νικηφόρο σερί του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα πήρε τέλος στη Βαυαρία. Οι «ερυθρόλευκοι» μετά από πέντε συνεχόμενες νίκες στη διοργάνωση, ηττήθηκαν στη Γερμανία από τη Μπάμπεργκ του Νίκου Ζήση, του Ντάνιελ Χάκετ και το κόουτς Τρινκιέρι.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να χαρακτηρισθεί και ως ο… ιδανικός αυτόχειρας καθώς βρέθηκε στο +10 μόλις έξι λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, όμως, από αυτό το σημείο κι έπειτα η ομάδα του Σφαιρόπουλου υπέπεσε σε σειρά λαθών που έφεραν και την ήττα. Η Μπάμπεργκ από την πλευρά της κατάφερε να εκμεταλλευτεί τα όσα λανθασμένα έκαναν οι Πειραιώτες στο παρκέ, με αποτέλεσμα να πάρει τη νίκη 67-65 και να συνεχίσει την πολύ καλή παράδοση που έχει κόντρα στους «ερυθρόλευκους» στην έδρα της.

Για τον Ολυμπιακό όλο το βάρος σήκωσε για ακόμα μια φορά ο Γιώργος Πρίντεζης, που είχε 12 πόντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του. Ο Βασίλης Σπανούλης είχε 11 πόντους και 4 ασίστ, αλλά αρκετές λάθος επιλογές στο τελευταίο δεκάλεπτο με αποτέλεσμα μετά τον αγώνα να είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων. Θετική η εικόνα του Γουίλτζερ που είχε 10 πόντους. Στον αντίποδα, πρώτος σκόρερ της Μπάμπεργκ ήταν ο Ράιτ με 20 πόντους, ενώ τον ακολούθησαν οι Ρούμπιτ και Χάκετ που είχαν 15 και 13 αντίστοιχα.

Τα δεκάλεπτα: 15-14, 32-40, 50-58, 67-65

Μπάμπεργκ (Τρινκιέρι): Χάκετ 13, Χίκμαν 11 (1), Ράιτ 20 (1), Ζήσης 6, Νίκολιτς, Λο, Ρούμπιτ 15, Χέκμαν, Ραντόσεβιτς 2.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): ΜακΛίν 2, Παπαπέτρου 2, Σπανούλης 11 (2), Στρέλνιεκς 8 (2), Πρίντεζης 12 (1), Παπανικολάου 8 (2), Μάντζαρης 3 (1), Ρόμπερτς 7 (1), Μπόγρης, Γουίλτζερ 10 (2), Τόμπσον 2.

«Βόμβα» η Ζαλγκίρις, στη Ρεάλ το «Clasico»

Τη νίκη της βραδιάς, πάντως, στην Ευρωλίγκα πέτυχε η Ζαλγκίρις Κάουνας! Οι Λιθουανοί του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έκαναν μια μυθική εμφάνιση στην Κωνσταντινούπολη, επικρατώντας 90-89 της εν ενεργεία πρωταθλήτριας Ευρώπης, Φενέρμπαχτσε, του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Άνετη νίκη, παρά τα όργια που έκανε ξανά ο Αλεξέι Σβεντ, πήρε η Μάλαγα που επικράτησε 93-84 της Χίμκι στην Ανδαλουσία, αν και άλλο ήταν το ματς που έγινε στην Ισπανία και συγκέντρωσε πάνω του όλα τα φώτα της δημοσιότητας.

Ο λόγος, φυσικά, για το «Clasico», ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα. Η «Βασίλισσα» με τον απίστευτο Λούκα Ντόντσιτς να κάνει πράγματα και θαύματα, σκοράροντας ακόμα κι από το ένα καλάθι στο άλλο στη λήξη του χρόνου, επικράτησε 87-75 των Καταλανών και ανέβηκε στη βαθμολογία...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ