ΣΠΟΡ

Copa Sudamericana: Τροπαιούχος η Ιντεπεντιέντε (vids)

Copa Sudamericana: Τροπαιούχος η Ιντεπεντιέντε (vids)
Στα ουράνια όλοι στην Ιντεπεντιέντε μετά τον τίτλο. ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/David Fernandez

Το δεύτερο Copa Sudamericana της ιστορίας της κατέκτησε η Ιντεπεντιέντε, μετά το 1-1 στον επαναληπτικό τελικό με τη Φλαμένγκο μέσα στο «Μαρακανά»!

Η ομάδα από την Αργεντινή ανέβηκε στον… θρόνο του Copa Sudamericana για δεύτερη φορά, η πρώτη ήταν το 2010, αφού στο πρώτο παιχνίδι που έγινε στην έδρα της είχε επικρατήσει 2-1. Στον επαναληπτικό που έγινε στη Βραζιλία, η Ιντεπεντιέντε μπροστά σε 62.567 θεατές κατάφερε να αποσπάσει την ισοπαλία 1-1 και να πάρει τον τίτλο!

Οι Βραζιλιάνοι περίμεναν πως θα καταφέρουν να αντιστρέψουν το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, ωστόσο αγωνίστηκαν χωρίς τον βασικό τους επιθετικό Πάολο Γκερέρο, ο οποίος έχει τιμωρηθεί από τη FIFA μετά από έλεγχο ντόπινγκ στον οποίο βρέθηκε θετικός. Παρόλα αυτά, η Φλαμένγκο με τη δύναμη της έδρας κατάφερε να προηγηθεί στο 30’ του επαναληπτικού τελικού με τον Λούκας Παουλέτα.

Η Ιντεπεντιέντε δεν… πανικοβλήθηκε και κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα, αλλά με περιπετειώδη τρόπο. Στο 40’ μετά από χρήση του VAR, ο Κολομβιανός διαιτητής, Βιλμάρ Ροντάν, καταλόγισε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο 18χρονος Εζέκιελ Μπάρκο και διαμόρφωσε το τελικό 1-1 που χάρισε στους Αργεντινούς το τρόπαιο, αλλά και μια θέση στο Copa Libertadores του 2018.

Στην επιστροφή της ομάδας στην Αργεντινή, επικράτησε… χαμός με χιλιάδες οπαδούς της Ιντεπεντιέντε να περιμένουν στο αεροδρόμιο και να αποθεώνουν σε όλη τη διαδρομή προς το γήπεδο τους νικητές, σε μια ανεπανάληπτη γιορτή!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ