ΣΠΟΡ

Super League: Οι καλύτεροι του πρώτου γύρου (pics)

Super League: Οι καλύτεροι του πρώτου γύρου (pics)
Ο πρώτος γύρος της Super League ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας... ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports

Ο πρώτος γύρος του ελληνικού πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε με τη στατιστική να αποτυπώνει το ποιοι ήταν οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές, σε διάφορες κατηγορίες, στα πρώτα 15 παιχνίδια της Super League.

Μετά από 15 «στροφές», το ελληνικό πρωτάθλημα σταματά για τις γιορτές και με τον Ολυμπιακό να τερματίζει τελικά πρώτος στο φινάλε του Α’ γύρου κατακτώντας τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα. Αυτό που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πάντως, είναι το γεγονός ότι κανείς ποδοσφαιριστής των «ερυθρόλευκων» δεν βρίσκεται στην πρώτη θέση των επί μέρους στατιστικών κατηγοριών του πρωταθλήματος της Super League.

Μοναδική εξαίρεση, ο Καρίμ Ανσαριφάρντ που είναι μαζί με τον Πέδρο Κόντε του ΠΑΣ Γιάννινα στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ. Οι δυο παίκτες έχουν από 7 τέρματα στα 15 πρώτα ματς του πρωταθλήματος. Στις τελικές προσπάθειες είναι πρώτος ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος της ΑΕΚ με 36, ενώ πιο εύστοχος είναι ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς που βάζει ένα γκολ ανά τρεις τελικές προσπάθειες.

Τις περισσότερες ασίστ, πάντως, στη φετινή Super League, έχει ο Νταβίντ Ναδάλες του ΠΑΣ Γιάννινα με 7, ενώ πρώτος σε «γεμίσματα» είναι ο Όσκαρ Χίλιεμαρκ του Παναθηναϊκού με 37/105. Στις πάσες είναι πρώτος ο Μάρκο Μπλάζιτς της Λαμίας με 199, ενώ στα λάθη, η αρνητική πρωτιά ανήκει στον Σοτζαέι Μασούντ του Πανιωνίου με 99. Πρώτος στα κλεψίματα ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού, Επασί, με 97 ενώ στις επεμβάσεις αυτός της Λάρισας, Μπόζοβιτς, με 59…

Δείτε τους κορυφαίους της Super League σε κάθε στατιστική κατηγορία…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ