ΣΠΟΡ

Κύπελλο Ελλάδας: Άλματα… πρόκρισης για ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Ατρόμητο

Κύπελλο Ελλάδας: Άλματα… πρόκρισης για ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Ατρόμητο
Άνετο πέρασμα της ΑΕΚ από το Αγρίνιο με το 4-0 να την φέρνει μια ανάσα από τα προημιτελικά. ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Με τρεις αγώνες συνεχίστηκε την Τετάρτη (20/12) η φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, με την ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό και τον Ατρόμητο να κερδίζουν εκτός έδρας τους αντιπάλους τους και να είναι πολύ κοντά στο να βρεθούν στα προημιτελικά.

Στα… χνάρια του ΠΑΟΚ βάδισαν και οι τρεις ομάδες, καθώς κι αυτές όπως και οι Θεσσαλονικείς πέτυχαν σημαντικές εκτός έδρας νίκες στα πρώτα παιχνίδια τους για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Υπενθυμίζεται πως ο «Δικέφαλος του Βορρά» την Τρίτη είχε κερδίσει 5-1 στα Τρίκαλα και ουσιαστικά έχει εξασφαλίσει την παρουσία του στα προημιτελικά, καθώς οι Θεσσαλοί δεν έχουν τη δύναμη να κάνουν… θαύμα και να ανατρέψουν την κατάσταση στην Τούμπα.

Ίδιας έκτασης νίκη, κατάφερε να πετύχει η ΑΕΚ που θεωρητικά είχε δύσκολο έργο κόντρα στον Παναιτωλικό, όμως, μετέτρεψε σε υγιεινό περίπατο το παιχνίδι του Αγρινίου. Η Ένωση επικράτησε με το ευρύ 4-0 και μετέτρεψε τη ρεβάνς του ΟΑΚΑ σε τυπική διαδικασία. Σκόρερ για τους «κιτρινόμαυρους» ήταν οι Χριστοδουλόπουλος, Μπακασέτας, Γκάλο και Γιακουμάκης.

4327310

Ο Ανσαριφάρντ σκόραρε για τον Ολυμπιακό στην Κρήτη. Πηγή: LATO KLODIAN / EUROKINISSI

Νωρίτερα, ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει κι αυτός εκτός έδρας, 2-0, στο ματς με τον Πλατανιά. Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης με τη νίκη τους στα «Περιβόλια» των Χανίων, καθώς αναμένεται να επικυρώσουν την πρόκρισή τους στον επαναληπτικό που θα γίνει στο «Γ. Καραϊσκάκης». Τα γκολ για την ομάδα του Τάκη Λεμονή, πέτυχαν οι Μποτία και Ανσαριφάρντ.

4326883

Το πιο ωραίο γκολ της ημέρας πέτυχε ο Βασιλακάκης. Πηγή: EUROKINISSI

Τέλος, σημαντικό προβάδισμα για να βρεθεί στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας, πήρε και ο Ατρόμητος. Η ομάδα του Νταμίρ Κάναντι επικράτησε 1-0 εκτός έδρας του Αστέρα Τρίπολης, χάρη σε ένα πανέμορφο γκολ που πέτυχε ο Θοδωρής Βασιλακάκης. Οι πρώτοι αγώνες ολοκληρώνονται την Πέμπτη (21/12), με την αναμέτρηση της Λαμίας με τον Παναθηναϊκό και αυτή του Λεβαδειακού με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της φάσης των «16»

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου

Τρίκαλα – ΠΑΟΚ 1-5

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου

Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος 0-1

Πλατανιάς – Ολυμπιακός 0-2

Παναιτωλικός – ΑΕΚ 0-4

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου

17:15, Λαμία – Παναθηναϊκός

19:30, Λεβαδειακός – ΠΑΣ Γιάννινα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ