ΣΠΟΡ

Basketball Champions League: Εντυπωσιακή ΑΕΚ, σημαντικό διπλό του ΠΑΟΚ (vids)

Basketball Champions League: Εντυπωσιακή ΑΕΚ, σημαντικό διπλό του ΠΑΟΚ (vids)
Εύκολη νίκη για την ΑΕΚ απέναντι στη Βενέτσια στο ΟΑΚΑ. ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Μεγάλες επιτυχίες για τις ελληνικές ομάδες στο Basketball Champions League, με τους δυο «δικεφάλους» την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ να επικρατούν της Βενέτσια και της Γκαζιαντέπ αντίστοιχα δείχνοντας πως είναι σε εξαιρετική κατάσταση.

Η 9η αγωνιστική εξελίχθηκε ιδανικά για το ελληνικό μπάσκετ στο Basketball Champions League. Ο ΠΑΟΚ έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση στην Τουρκία, άντεξε στην πίεση της έδρας και της Γκαζιαντέπ και μετά από πεντάλεπτη παράταση κατάφερε να κερδίσει 77-65. Στην κανονική διάρκεια, ο αγώνας τελείωσε 62-62 με τον ΠΑΟΚ να κάνει φοβερή δουλειά στην άμυνα και να «κλειδώνει» τους Τούρκους για να πάρει μια πολύ σημαντική νίκη, η οποία του διατηρεί «ζωντανές» τις ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού. Κορυφαίος για τον «δικέφαλο του Βορρά» ήταν ο Βαγγέλης Μαργαρίτης με 11 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ 11 πόντους είχε ο Χαραλαμπόπουλος και 12 ο Ζάρας.

Στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ από την πλευρά της έκανε… πάρτι απέναντι στη Βενέτσια. Η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα έπαιξε πολύ ωραίο μπάσκετ κατά διαστήματα και επικράτησε με το εντυπωσιακό 84-64 των Ιταλών. Πάρα πολύ καλή η εμφάνιση του Δημήτρη Μαυροειδή ο οποίος είχε 19 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ ο Μάικ Γκριν έκανε double-double με 19 πόντους και 10 ασίστ, καθοδηγώντας «μαεστρικά» την ΑΕΚ. Πλέον οι «κιτρινόμαυροι» είναι στο 5-4 στον όμιλο, όπως και η Βενέτσια, την οποία όμως ξεπερνά στην ισοβαθμία η Ένωση αφού έχει δυο νίκες απέναντί της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ