ΣΠΟΡ

Ευρωλίγκα: Εντυπωσιακός Παναθηναϊκός στο Βελιγράδι (pics & vids)

Ευρωλίγκα: Εντυπωσιακός Παναθηναϊκός στο Βελιγράδι (pics & vids)
Ασταμάτητος και στο Βελιγράδι ο Παναθηναϊκός Superfoods. EUROKINISSI

Στην πόλη όπου θα γίνει το Final-4 της Ευρωλίγκας, ο Παναθηναϊκός Superfoods έκανε μεγάλη εμφάνιση και νίκησε 69-63 τον Ερυθρό Αστέρα ανεβαίνοντας ακόμα περισσότερο στη βαθμολογία..

Η «Hala Pionir» ποτέ δεν είναι… φιλόξενη για τον Παναθηναϊκό Superfoods. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ σε κάθε παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι αντιμετωπίζει ατμόσφαιρα… ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά αυτό δεν πτόησε τους «πράσινους». Ούτε η απουσία του Νικ Καλάθη για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, ούτε και η περιπέτεια του Νίκου Παππά που λόγω αμυγδαλίτιδας αρχικά είχε μείνει στην Αθήνα και νοσηλεύτηκε στο «Υγεία» αλλά εν τέλει ένιωσε καλύτερα και ταξίδεψε στη Σερβία για να παίξει κανονικά και να βοηθήσει την ομάδα! Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, με μια πολύ μεγάλη και παλικαρίσια εμφάνιση, κατάφερε να κερδίσει 69-63 τον Ερυθρό Αστέρα και να δείξει πως το «ταβάνι» της ομάδας τη φετινή σεζόν είναι αρκετά υψηλό.

Οι «πράσινοι» από την αρχή ως το τέλος έλεγξαν τον αγώνα, δεν άφησαν τους παίκτες του Ερυθρού Αστέρα να βρουν ρυθμό και κατάφεραν να φτάσουν στο ροζ φύλλο αγώνα. Ο Παναθηναϊκός έφτασε να προηγείται ακόμα και με +13, ωστόσο ο Ερυθρός Αστέρας έχοντας την ανοχή των διαιτητών στη σκληρή άμυνα που έπαιζε κατάφερε να επιστρέψει και να ψάξει την ανατροπή. Το «τριφύλλι», όμως, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και με εξαιρετικές άμυνες στο τέλος, σωστές επιλογές στην επίθεση και μαεστρική καθοδήγηση από τον πάγκο, έφτασε στο τελικό 69-63 και σε μια ακόμα νίκη στην Ευρωλίγκα. Κορυφαίος για τον Παναθηναϊκό ήταν ο Τζέιμς Γκιστ με 16 πόντους, μεγάλες άμυνες και μια καθοριστική τάπα στον Ρότσεστι, ενώ εξαιρετική εμφάνιση έκανε ο Μάρκους Ντένμον που επίσης είχε 16 πόντους. Ο Τζέιμς Φελντέιν, πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, είχε 21 πόντους για τους ηττημένους.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Τσάβι Πασκουάλ ήταν απόλυτα ευχαριστημένος από τη νέα νίκη της ομάδας του στην Ευρωλίγκα. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ο Ερυθρός Αστέρας είναι μια σκληρή ομάδα. Το γνωρίζαμε εκ των προτέρων αυτό. Παίζει σκληρή άμυνα. Στο δεύτερο ημίχρονο και ειδικά στην τέταρτη περίοδο δεν μπορέσαμε να παίξουμε καλά, από τη μία πλευρά λόγω της καλή άμυνας του Ερυθρού Αστέρα και από την άλλη επειδή χάσαμε λίγο την ενέργειά μας στην επίθεση. Στο τέλος, όμως, δείξαμε ψυχραιμία, κοντρολάραμε το ματς και πήραμε μια μεγάλη νίκη. Σίγουρα οι οπαδοί μας το αξίζουν και θα προσπαθήσουμε αυτή τη σεζόν να πάμε στο Final 4».

Τα highlights της αναμέτρησης

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της βραδιάς στην Ευρωλίγκα, η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε εύκολη νίκη στη Γερμανία σε βάρος της Μπάμπεργκ. Η «Βασίλισσα» επικράτησε 81-66 με τον Τρέι Τόμπκινς να πετυχαίνει 20 πόντους και τον Φαμπιάν Κοζέρ να προσθέτει άλλους 13. Ο Νίκος Ζήσης για τους Γερμανούς είχε 5 πόντους, ενώ πρώτος σκόρερ ήταν ο Χάκετ με 13.

Τεράστια νίκη πανηγύρισε η Μακάμπι Τελ Αβίβ που επικράτησε 82-73 της εν ενεργεία πρωταθλήτριας Ευρώπης, Φενέρμπαχτσε. Κορυφαίος των Ισραηλινών ήταν ο Πιέρ Τζάκσον που είχε 20 πόντους, ενώ 19 πρόσθεσε ο Νόρις Κόουλ. Για τους ηττημένους ο Γιάν Βέσελι προσπάθησε αλλά οι 18 πόντοι που πέτυχε δεν ήταν αρκετοί.

Στο τελευταίο χρονικά αγώνα της βραδιάς, η Ζαλγκίρις Κάουνας επιβεβαίωσε πως είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους νίκησε 71-63 τη Βαλένθια μέσα στην Ισπανία. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ο Βασίλιε Μίσιτς με 16 πόντους, ενώ από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Έρικ Γκριν με 14.

Η βαθμολογία μετά από 14 αγωνιστικές

standings 14

Πηγή: Euroleague.net

ΔΗΜΟΦΙΛΗ