ΣΠΟΡ

Ευρωλίγκα: Δια… πυρός και σιδήρου ο Ολυμπιακός (vids)

Ευρωλίγκα: Δια… πυρός και σιδήρου ο Ολυμπιακός (vids)
Δυσκολεύτηκε, αλλά επικράτησε της Εφές στην Τουρκία ο Ολυμπιακός. EUROKINISSI

Δύσκολη νίκη για τον Ολυμπιακό που επικράτησε 61-58 της Αναντολού Εφές στην Κωνσταντινούπολη για τη 14η αγωνιστική της Ευρωλίγκα.

Ο Ολυμπιακός έκανε τα εύκολα δύσκολα απέναντι στην Αναντολού Εφές στην Πόλη, όμως, κατάφερε τελικά να πάρει ακόμα μια νίκη στη διοργάνωση και να φτάσει έτσι τις 11 σε 14 αγωνιστικές στη φετινή Ευρωλίγκα. Οι «Ερυθρόλευκοι» με τη σκληρή τους άμυνα αποδιοργάνωσαν την ομάδα του Εργκίν Αταμάν ο οποίος στο φινάλε έκανε αρκετά παράπονα για τη διαιτησία. Σε κάθε περίπτωση, ο Ολυμπιακός κρατάει το 61-58 που τον φέρνει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μαζί με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας μια αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου της κανονικής περιόδου της Euroleague.

Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, ήταν ο Βασίλης Σπανούλης που πέτυχε και καθοριστικό τρίποντο ένα λεπτό πριν το τέλος. Κομβικά καλάθια από τον Παπαπέτρου και 11 πόντοι από τον θετικό Τόμπσον. Στον αντίποδα, τρομερή δουλειά έκανε ο Κρούνοσλαβ Σίμον με 17 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ, έχοντας άξιο συμπαραστάτη τον ΜακΚόλουμ που είχε 16 πόντους, όμως, δεν ήταν αρκετοί οι δυο τους για να κερδίσουν τον Ολυμπιακό.

4329425

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος. Πηγή: EUROKINISSI

Μετά το τέλος του αγώνα, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, μεταξύ άλλων είπε: «Αυτό ήταν ένα πολύ κρίσιμο σημείο, όμως, δεν πανικοβληθήκαμε, παραμείναμε συγκεντρωμένοι, με δύο τρεις καλές άμυνες και με δύο έξυπνα plays στην επίθεση και δύο τρίποντα από τους Παπαπέτρου και Σπανούλη πήραμε ξανά τα ηνία. Στο τέλος φυσικά ήμασταν και τυχεροί, γιατί ο καλύτερός τους παίκτης είχε την ευκαιρία να σουτάρει ένα ελεύθερο τρίποντο, όμως, αστόχησε και πήραμε τη νίκη. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την δεύτερη νίκη στην σειρά. Τώρα πρέπει να ξεκουραστούμε και να επιστρέψουν οι τραυματίες μας». Από την πλευρά του, ο προπονητής της Εφές, Εργκίν Αταμάν, σχολιάζοντας τη διαιτησία ανέφερε: «Σουτάραμε 20 τρίποντα. Στη συνέχεια, χάσαμε κάποια ελεύθερα σουτ και τους επιτρέψαμε να πάρουν κάποια επιθετικά ριμπάουντ που δεν έπρεπε. Φυσικά, δεν ξέρω αν τα φάουλ που δόθηκαν ήταν όντως φάουλ. Ήταν κάποιες κομβικές φάσεις, πρέπει όμως να τις ξαναδώ».

Τα highlights του αγώνα

Στο παιχνίδι που άνοιξε το πρόγραμμα της Παρασκευής στην Ευρωλίγκα, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν είχε κανένα πρόβλημα να επικρατήσει 79-68 της Χίμκι, στον ρωσικό εμφύλιο.

Σε έναν ακόμα... εμφύλιο, αυτή τη φορά ισπανικό, η Μπασκόνια ήταν αυτή που πήρε το ροζ φύλλο αγώνα. Η ομάδα των Βάσκων επικράτησε 85-82 της Μπαρτσελόνα η οποία είναι σε... ελεύθερη πτώση.

Τέλος, στο παιχνίδι που ολοκλήρωσε τη 14η αγωνιστική στην Ευρωλίγκα, η Μάλαγα επέστρεψε μετά από καιρό στις νίκες καθώς επικράτησε 74-71 της Αρμάνι Μιλάνο στην Ανδαλουσία.

Η βαθμολογία

standings 14b

ΔΗΜΟΦΙΛΗ