ΣΠΟΡ

ΝΒΑ: Έλειπε ο Giannis, «τσίμπησαν» οι Χόρνετς

ΝΒΑ: Έλειπε ο Giannis, «τσίμπησαν» οι Χόρνετς
EPA/TANNEN MAURY

Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στα... πιτς, λόγω ενοχλήσεων στο δεξί γόνατο, οι Μιλγουόκι Μπακς δεν κατάφεραν να κάνουν το «δύο στα δύο», απέναντι στους Σάρλοτ Χόρνετς, τους οποίους νίκησαν εχθές στο BMO Harris Bradley Center με ανατροπή, που έφερε την «υπογραφή» του Giannis.

Παρά το γεγονός ότι τα «ελάφια» είχαν προηγηθεί ακόμη και με 18 πόντους στην τρίτη περίοδο, αυτή τη φορά ήταν η σειρά των Χόρνετς να απαντήσουν με δική τους ανατροπή και να υπερασπιστούν την έδρα τους με το τελικό 111-106. Κορυφαίος των νικητών ο Ντουάιτ Χάουαρντ με 21 πόντους και 16 ριμπάουντ.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι οι Χόρνετς εκτέλεσαν 40 βολές (σ.σ. με 30 εύστοχες), τη στιγμή που το Μιλγουόκι είχε μόνο 17 προσπάθειες (σ.σ. με 14 εύστοχες).

Στο Σακραμέντο, με τον ΛαΜάρκους Όλντριτζ να σημειώνει νταμπλ νταμπλ (29π., 10ρ.) και τον Πάου Γκασόλ τρίπλ νταμπλ (14π., 11ρ., 10ασ.) οι Κινγκς δεν είχαν... τύχη απέναντι στους Σαν Αντόνιο Σπερς των 29 ασίστ και μόλις 8 λάθων και μοιραία έπεσαν με το τελικό 108-99. Τα «σπιρούνια», μάλιστα, πανηγύρισαν την 11η διαδοχική νίκη απέναντι στους «Βασιλιάδες», ενώ δεν... ταρακουνήθηκαν από την απουσία του τραυματία, Καουάι Λέοναρντ.

Από τους γηπεδούχου, ο Κώστας Κουφός έμεινε στο παρκέ για 18 λεπτά με 4 πόντους (2/6 διπ., 0/2 β.), 4 ριμπάουντ και 1 ασίστ, ενώ ο Γιώργος Παπαγιάννης παρακολούθησε τον αγώνα από τον πάγκο.

Τα απογοητευτικά ποσοστά ευστοχίας των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς στα τρίποντα, δεν επέτρεψαν στους πρωταθλητές ΝΒΑ να φανούν ανταγωνιστικοί, με τους Ντένβερ Νάγκετς να σημειώνουν ένα σπουδαίο «διπλό» με το τελικό 96-81 και να δίνουν τέλος στο αήττητο σερί των «πολεμιστών» (σ.σ. ήταν 11-0).

Πρωταγωνιστής των νικητών ο Γκάρι Χάρις με 19 πόντους.

Με τον ΝτεΜαρ ΝτεΡόζαν να σημειώνει ρεκόρ καριέρας με 45 πόντους, οι Ράπτορς όχι μόνο επέστρεψαν από το -29, αλλά έφτασαν στη νίκη με το τελικό 102-86, πανηγυρίζοντας την έκτη διαδοχική επιτυχία επί των 76ερς.

Στην Ιντιάνα, ο Βίκτορ Ολαντίπο σημείωσε 38 πόντους, μοίρασε 6 ασίστ και οι Πέισερς έδωσαν τέλος στο αρνητικό σερί των τριών ηττών στο «σπίτι» τους. Οι γηπεδούχοι επικράτησαν των Μπρουκλιν Νετς στην παράταση (123-119), με τον Μάιλς Τέρνερ να αποτελεί άξιο συμπαραστάτη του Ολαντίπο με 23 πόντους, 9 ριμπάουντ και 6 μπλοκ.

Στην Ατλάντα, ο Ντένις Σρέντερ επέστρεψε... ορεξάτος στην αγωνιστική δράση μετά τον τραυματισμό του στον αστράγαλο, σημειώνοντας τους 26 από τους 33 πόντους του στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τους Μάβερικς και τους 10 στο τελευταίο πεντάλεπτο, για να οδηγήσει τους Χοκς στη νίκη με 112-107. Μάλιστα, ένα τρίποντο του Γερμανού σταρ των «Γερακιών», περίπου 1 λεπτό πριν από τη λήξη, έδωσε το προβάδισμα στην Ατλάντα με 110-107, ενώ ο συμπατριώτης του Ντιρκ Νοβίτσκι αστόχησε σε τρίποντο που θα χάριζε στους Μάβερικς την ισοφάριση στα 26΄΄.

Τέλος, στη Γιούτα, ο Ράσελ Ουέστμπρουκ αύξησε σε 11 τα τριπλ νταμπλ που έχει σημειώσει την εφετινή αγωνιστική περίοδο, οδηγώντας τους Θάντερ στη νίκη με 103-89 επί των Τζαζ. Ο αστέρας της Οκλαχόμα τελείωσε τον αγώνα με 27 πόντους, 10 ριμπάουντ και 10 ασίστ, έχοντας άξιους συμπαραστάτες τους... γνωστούς-άγνωστους Πολ Τζορτζ (26π.) και Καρμέλο Άντονι (16π.).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ