ΣΠΟΡ

Ο φορ της Λέστερ έκανε ρεκόρ σκοράροντας σε 11 συνεχόμενα ματς στην Αγγλία

Ο φορ της Λέστερ έκανε ρεκόρ σκοράροντας σε 11 συνεχόμενα ματς στην Αγγλία
Reuters / John Sibley Livepic

Το 2015 είναι η χρονιά του Άγγλου επιθετικού Τζέιμι Βάρντι. Το 11ο συνεχόμενο γκολ του στην Premier League, στο 1-1 με την Γιουνάιτεντ τον έχουν κάνει πρωτοσέλιδο στο Νησί.

Το άθλημα αναζητά τους ήρωες του. Όσο πιο ταπεινή καταγωγή έχουν, όσο περισσότερο η ιστορία τους μοιάζει με κινηματογραφική ταινία, τόσο μεγαλύτερη είναι η αποδοχή τους από το κοινό. Και ο Τζέιμι Βάρντι της Λέστερ έχει όλο το πακέτο.

Από το βράδυ του Σαββάτου 28 Νοεμβρίου, γράφει το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του Αγγλικού ποδοσφαίρου, με τα 11 συνεχόμενα ματς που σκοράρει στην ιστορία της Premier League. Και το έχει πετύχει ένας απλός, ταπεινός ποδοσφαιριστής της Λέστερ.

Σε άλλη συγκυρία, το 1-1 με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Βάρντι 24 / Σβαϊνστάιγκερ 45), που διατήρησε τις «αλεπούδες» δεύτερες στην βαθμολογία (μόνο στην διαφορά τερμάτων) από την Σίτυ (29 βαθμοί), θα ήταν το κύριο γεγονός. Όμως αυτή την φορά στο King Power Stadium ο κόσμος περίμενε κάτι άλλο. Αυτό το ιστορικό γκολ του Βάρντι. Ανάμεσα τους και ο Φαν Νιστελρόι.

https://www.instagram.com/p/p

«Μπράβο Βάρντι. Πλέον είσαι το νούμερο ένα και το αξίζεις», έγραψε ο Ολλανδός με μια φωτογραφία του ίδιου να αποδίδει τα εύσημα σε κάποιον από τους παλιούς του συμπαίκτες στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Ο Νιστελρόι είχε το σχετικό ρεκόρ, με 10 συνεχόμενα ματς με την φανέλλα των «μπέμπηδων». Το ρεκόρ δεν θα μπορούσε παρά να καταρριφθεί σε ματς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

«Προφανώς και είμαι ενθουσιασμένος με το γκολ. Το σημαντικό όμως είναι η συνολική προσπάθεια όλων των παιδιών. Πιστεύουμε ότι κάναμε καταπληκτική εμφάνιση σήμερα και είμαστε απογοητευμένοι που δεχθήκαμε το γκολ. Συνολικά πάντως η ισοπαλία είναι δίκαιο αποτέλεσμα».

12 χρόνια κράτησε ο Ολλανδός και το επίτευγμα του Βάρντι θα γίνει τραγούδι και «ιστορία», που θα την λένε στα παιδιά τους όλοι οι οπαδοί στην Αγγλία. Σκετσάκια σαν αυτό της Sun θα γεμίσουν το Διαδίκτυο. Όμως δεν τελειώνει εδώ το παραμύθι. Υπάρχει και συνέχεια για το «παιδί από το Σέφιλντ».

Ο Τζίμι Νταν της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ σκόραρε 12 φορές την σεζόν 1931-32 και κατέχει το απόλυτο ρεκόρ. Το ερχόμενο Σάββατο στην Ουαλλία, την έδρα της Σουόνσι και στις 14 Δεκεμβρίου, με την Λέστερ να υποδέχεται την Τσέλσι μπορεί να γραφτεί εκ νέου ιστορία. Και ποιος καλύτερος να τα καταφέρει από ένα γνήσιο τέκνο της πόλης του Σέφιλντ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ