ΣΠΟΡ

«Παραμυθένια» μεταγραφή στην Άρσεναλ για 20χρονο Έλληνα (vids & pics)

«Παραμυθένια» μεταγραφή στην Άρσεναλ για 20χρονο Έλληνα (vids & pics)
Η έδρα της Άρσεναλ θα γίνει το νέο «σπίτι» του Κωνσταντίνου Μαυροπάνου ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/THOMAS EISENHUTH

Ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος λίγες ημέρες μετά τα 20ά του γενέθλια γίνεται ποδοσφαιριστής της Άρσεναλ με μια μεταγραφή που μοιάζει με την πραγματοποίηση του παιδικού ονείρου του παίκτη!

Με μόλις δυο χρόνια παρουσίας στην ελληνική Super League, με 16 συμμετοχές σε αυτή και άλλες 2 στο Κύπελλο Ελλάδας, ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος κατάφερε να μπει στο «στόχαστρο» της Άρσεναλ η οποία έβγαλε από τα ταμεία της το ποσό των 2,1 εκατ. ευρώ έτσι ώστε να αποκτήσει τον Έλληνα ποδοσφαιριστή από τον ΠΑΣ Γιάννινα στον οποίο και ανήκει.

Αναμφίβολα μοιάζει με μια μεταγραφή σαν… παραμύθι για τον 20χρονο Έλληνα αμυντικό, ο οποίος γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1997 στην Αθήνα και ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στα τμήματα υποδομής του Απόλλωνα Σμύρνης. Τον Ιανουάριο του 2016 βρέθηκε στον ΠΑΣ Γιάννινα όπου έπαιξε για πρώτη φορά στις 29 Νοεμβρίου του ίδιου χρόνου σε εκτός έδρας αγώνα Κυπέλλου με τον Αγροτικό Αστέρα. Στη Super League έκανε ντεμπούτο στις 5 Απριλίου 2017 στον εκτός έδρας αγώνα με τη Βέροια, ενώ το πρώτο του γκολ ήρθε στις 19 Αυγούστου 2017 σε εκτός έδρας αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης.

Ο υψηλόσωμος νεαρός κεντρικός αμυντικός (1,92μ.), που ξεχωρίζει για τον δυναμικό τρόπο παιχνιδιού του και το ποδοσφαιρικό του «θράσος», έχει ήδη γίνει διεθνής με την Κ21 της Ελλάδας παίζοντας σε δυο παιχνίδια και κατάφερε να μπει στο… μπλοκάκι των Λονδρέζων. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ από την Αγγλία, ο Μαυροπάνος στο διάστημα των γιορτών βρέθηκε στο Λονδίνο όπου και ρυθμίστηκαν οι τελικές λεπτομέρειες της συμφωνίας με την Άρσεναλ.

Οι Άγγλοι στα δημοσιεύματά τους για τον 20χρονο αμυντικό, αναφέρουν πως θεωρείται από τους ειδικούς του αθλήματος ως ο καλύτερος κεντρικός αμυντικός που έχει βγει – σε αυτή την ηλικία – τα τελευταία 10 χρόνια στη χώρα μας! Αν ο Μαυροπάνος εν τέλει ανακοινωθεί επίσημα και παίξει με τη φανέλα των «κανονιέρηδων», θα γίνει μόλις ο δεύτερος Έλληνας που θα παίξει στην Άρσεναλ μετά τον Στάθη Ταυλαρίδη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ