ΣΠΟΡ

Ευρωλίγκα: Απολαυστικός Παναθηναϊκός, «κατάπιε» τη Μπαρτσελόνα (vids)

Ευρωλίγκα: Απολαυστικός Παναθηναϊκός, «κατάπιε» τη Μπαρτσελόνα (vids)
Ηγέτης του Παναθηναϊκού Superfoods ήταν ξανά ο Νικ Καλάθης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ

Ο Παναθηναϊκός Superfoods πήρε μεγάλη νίκη 84-75 επί της Μπαρτσελόνα Lassa στο ΟΑΚΑ και συνέχισε να είναι η μοναδική ομάδα που διατηρεί αήττητη την έδρα της στη φετινή Ευρωλίγκα.

Ένα ακόμα μεγάλο ευρωπαϊκό βράδυ έζησαν όσοι βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός Superfoods υποδέχθηκε τη Μπαρτσελόνα Lassa και κατάφερε να πάρει πολύ σημαντική νίκη (84-75) στον δρόμο προς το πλεονέκτημα της έδρας στην εφετινή Ευρωλίγκα. Οι «πράσινοι» του Τσάβι Πασκουάλ παρά το γεγονός ότι δεν ήταν στην καλύτερή τους βραδιά στο ξεκίνημα, πήραν «ενέργεια» από τους 15.000 και πλέον οπαδούς τους που βρέθηκαν στο γήπεδο αλλά κι από τις ηγετικές φυσιογνωμίες των Νικ Καλάθη, Τζέιμς Γκιστ και Νίκου Παππά που ήταν στο παρκέ.

Ο Παναθηναϊκός Superfoods κατάφερε να κρατήσει τη Μπαρτσελόνα κάτω από τον μέσο όρο της στο σκοράρισμα, που είναι οι 80 πόντοι, και κατά συνέπεια είχε τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Η εκπληκτική ομαδική δουλειά από το «συγκρότημα» του Τσάβι Πασκουάλ, φαίνεται κι από τους αριθμούς. Σε μια βραδιά που ο Παναθηναϊκός είχε μόλις 4/22 τρίποντα και 14/23 βολές, έπαιξε στοχευμένα και «απενεργοποίησε» όλα τα ατού των Καταλανών για να πάρει τη μεγάλη νίκη. Σε τρομερή βραδιά για ακόμα μια φορά ο Νικ Καλάθης με double-double καθώς είχε 17 πόντους και 12 ασίστ, αλλά και 4 ριμπάουντ, 5 κλεψίματα και μόλις 1 λάθος σε 33’03’’ συμμετοχής! Άξιος συμπαραστάτης του ο Τζέιμς Γκιστ με 17 πόντους, ενώ ο Νίκος Παππάς πρόσθεσε 15. Πλέον ο Παναθηναϊκός είναι στο 12-5 μετά από 17 αγωνιστικές και πάει την ερχόμενη Τετάρτη στην Τουρκία για το ματς με τη Φενέρμπαχτσε.

Τα highlights του αγώνα

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της ημέρας στην Ευρωλίγκα, η Μακάμπι Τελ Αβίβ πήρε το… θρίλερ απέναντι στη Μπάμπεργκ. Το παιχνίδι κρίθηκε στο φινάλε κι οι Ισραηλινοί κατάφεραν να επικρατήσουν 90-88 των Γερμανών.

Στην Ισπανία, αν και η Βαλένθια ξεκίνησε καλά, η πρωταθλήτρια Ευρώπης Φενέρμπαχτσε βρήκε τον τρόπο να ανατρέψει την κατάσταση και να πάρει ακόμα μια νίκη. Οι Τούρκοι επικράτησαν εύκολα 80-67 των γηπεδούχων και συνέχισαν νικηφόρα την πορεία τους.

Τέλος, υγιεινό περίπατο έκανε στο Μιλάνο η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι Ρώσοι δεν είχαν κανένα απολύτως πρόβλημα να διαλύσουν 107-81 τους Ιταλούς και να ανέβουν ξανά στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μετά τις 17 πρώτες αγωνιστικές…

Η βαθμολογία της Ευρωλίγκας

euroleague standings 17

Πηγή: Euroleague.net

ΔΗΜΟΦΙΛΗ