ΣΠΟΡ

Αντετοκούνμπο: Μόνος στόχος μου είναι η βελτίωση

Αντετοκούνμπο: Μόνος στόχος μου είναι η βελτίωση

Για το All Star Game, την Εθνική Ελλάδος, το μυστικό της επιτυχίας του και την πορεία των Μιλγουόκι Μπακς, μίλησε - μεταξύ άλλων - ο έλληνας διεθνής μπασκετμπολίστας, Γιάννης Αντετοκούνμπο σε συνέντευξή του σε ιταλικό μέσο ενημέρωσης.

Ο Greek Freak μίλησε εφ’όλης της ύλης στην εφημερίδα «Gazzetta dello Sport» και ευχαρίστησε, μεταξύ άλλων, όλους όσοι τον στήριξαν στην ψηφοφορία για το All Star Game του NBA.

«Ευχαριστώ όλους τους φιλάθλους για τη στήριξή τους», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν το σκέφτομαι πολύ», είπε ερωτώμενος για τον τίτλο του mvp και εξήγησε: «Χαίρομαι που το όνομά μου συζητείται για κάτι τέτοιο, αλλά ο μόνος στόχος μου είναι η βελτίωση, τόσο ατομικά όσο ως ομάδα. Περνάμε μια δύσκολη περίοδο με κάποιες ήττες που θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει, γι’ αυτό θα πρέπει να ανασυνταχθούμε και να προχωρήσουμε».

«Κάποιες φορές δυσκολεύομαι να βρω ρυθμό και να αξιοποιήσω τους συμπαίκτες μου. Σε αυτό πρέπει να βελτιωθώ. Πρέπει επίσης να δουλέψω στις διεισδύσεις. Δουλεύω πολύ περισσότερο και το τρίποντο. Σε αυτό το σημείο της καριέρας μου, το θεωρώ πολύ σημαντικό», είπε αναφορικά τις αδυναμίες, ενώ σχετικά με το μυστικό της επιτυχίας του επεσήμανε πως «δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο πράγμα. Το θέμα είναι να είσαι όσο πιο πλήρης γίνεται, σε άμυνα κι επίθεση. Ένας παίκτης δεν κερδίζει μόνος του, για να είσαι επιτυχημένος πρέπει όλη η ομάδα να κάνει το καθήκον της».

NBA All Star Game: Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά βασικός ο Αντετοκούνμπο

«Έχω ξεκάθαρα κάποιες ευθύνες, ως παίκτης και ως προσωπικότητα. Ο προπονητής, μού λέει συνέχεια πως θέλει να ακούει τη φωνή μου στο γήπεδο, θέλει να έχω διαρκή παρουσία στην ομάδα. Έχω προσαρμοστεί πλέον στη διαρκή πίεση των αντιπάλων πάνω μου», είπε αναφορικά με την ηγετική του φυσιογνωμία στους Μιλγουόκι Μπακς, ενώ τόνισε πως «θα πρέπει να είμαστε λιγότερο αφελείς και πιο σταθεροί. Θα πρέπει να αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία που μας παρουσιάζεται».

Η απίστευτη φάρσα του Αντετοκούνμπο σε συμπαίκτη του

Ολοκληρώνοντας και μιλώντας για την εθνική Ελλάδας είπε: «Θέλω να είμαι στην εθνική, αλλά πρέπει να έχω στο μυαλό μου και τις προσδοκίες που υπάρχουν στις ΗΠΑ. Αυτή τη στιγμή σκέφτομαι άλλα πράγματα, αλλά σίγουρα δεν έχω πρόθεση να απουσιάσω».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ