ΣΠΟΡ

Κύπελλο Ελλάδας: Πρώτο βήμα ΠΑΟΚ, Πανιώνιος, μοιρασιά στο Φάληρο (pics)

Κύπελλο Ελλάδας: Πρώτο βήμα ΠΑΟΚ, Πανιώνιος, μοιρασιά στο Φάληρο (pics)
Προβάδισμα πρόκρισης για τον ΠΑΟΚ μετά το 2-0 επί του Ατρόμητου στην Τούμπα. Eurokinissi Sports

ΠΑΟΚ και Πανιώνιος πήραν νίκες κόντρα σε Ατρόμητο και Λαμία, ενώ Ολυμπιακός και ΑΕΚ έμειναν στο 0-0 στα πρώτα ματς των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ξεκίνησε την Τετάρτη (24/01) η προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Στα πρώτα τρία «ζευγάρια» που αναμετρήθηκαν, δυο ομάδες κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά ενώ το ντέρμπι δεν ανέδειξε νικητή.

Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι της ημέρας, ο Πανιώνιος επικράτησε 1-0 της Λαμίας στη Νέα Σμύρνη. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και κατάφεραν να πάρουν τη νίκη χάρη σε ένα ιδιαίτερα θεαματικό γκολ, το οποίο προέκυψε από συνδυασμό των παικτών του Πανιωνίου και κατέληξε με πλασέ του Μασούρα στην κίνηση. Το γκολ αυτό έδωσε τη νίκη στους «κυανέρυθρους» και προβάδισμα για την πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας.

4351709

Το πιο ωραίο γκολ της βραδιάς μπήκε στη Νέα Σμύρνη. Πηγή: Eurokinissi sports

Ακολούθησε το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Ένα παιχνίδι που είχε μεγάλη ένταση, πάθος και αρκετές δυνατές μονομαχίες αλλά όχι και νικητή. Οι γηπεδούχοι είχαν περισσότερες ευκαιρίες για να πετύχουν γκολ, πλην όμως δεν το κατάφεραν. Έτσι, το 0-0 δεν έδωσε ουσιαστικά προβάδισμα σε κανέναν, με την ΑΕΚ να έχει… βραχεία κεφαλή αφού ο επαναληπτικός προημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδας θα γίνει στην έδρα της.

4352440

Χωρίς γκολ ολοκληρώθηκε το Ολυμπιακός - ΑΕΚ στο Φάληρο. Πηγή: Eurokinissi sports

Τέλος, στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-0 τον Ατρόμητο κι έχει το προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς του Περιστερίου. Οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν με γκολ του Πέλκα στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο κακώς μέτρησε αφού ο σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ, ενώ διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Σάκχοφ λίγο πριν το τέλος του πρώτου προημιτελικού για το Κύπελλο Ελλάδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ