ΣΠΟΡ

Ευρωλίγκα: «Μαγικό»… Καλάθη! (vids)

Ευρωλίγκα: «Μαγικό»… Καλάθη! (vids)
Το... buzzer beater της χρονιάς στην Ευρωλίγκα πέτυχε ο Νικ Καλάθης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Παναθηναϊκός Superfoods επικράτησε 94-93 της Ζαλγκίρις με επικό buzzer beater του Νικ Καλάθη κι επέστρεψε στις νίκες στην Ευρωλίγκα.

Έναν δικό του αγώνα πήγε να χάσει ο Παναθηναϊκός Superfoods το βράδυ της Πέμπτης στο ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι» βρέθηκαν ακόμα και στο +20 από τη Ζαλγκίρις Κάουνας, του παλιού παίκτη τους Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, όμως χρειάστηκαν την παράταση και ένα εντυπωσιακό «coast to coast» από τον φυσικό τους ηγέτη, Νικ Καλάθη, για να έρθει το νικητήριο δίποντο στην εκπνοή.

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ εμφανίστηκε αρκετά κουρασμένη από τις τελευταίες συνεχείς υποχρεώσεις της και παρότι έφτασε να προηγείται 43-23 στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου, είδε τους Λιθουανούς να επιστρέφουν και να απειλούν με δεύτερη συνεχόμενη, μετά από αυτή κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, άλωση το ΟΑΚΑ. Αρχικά, αυτό απετράπη με το 83-83 της κανονικής διάρκειας, ωστόσο στην παράταση η Ζαλγκίρις μπήκε πολύ δυνατά και με ένα 7-0 σερί «ξέφυγε». Ο Παναθηναϊκός απάντησε με Γκιστ και Καλάθη, με τον τελευταίο να είναι κι αυτός που «υπέγραψε» τη νίκη του «τριφυλλιού». Με 4,7’’ στο ρολόι, ο διεθνής γκαρντ πήρε τη μπάλα, έτρεξε όλο το μήκος του παρκέ και με… παλικαρίσιο καλάθι έδωσε τη νίκη στην ομάδα του που ήταν η 13η στη φετινή Ευρωλίγκα.

Τα highlights του αγώνα

Στα υπόλοιπα δυο παιχνίδια της ημέρας, για την 20η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, ξεχώρισε η πολύ εύκολη νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης απέναντι στην Αναντολού Εφές. Η «Βασίλισσα» επικράτησε 87-68 των Τούρκων, με τον Λούκα Ντόντσιτς για άλλη μια φορά να είναι κορυφαίος έχοντας 17 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Στην Ανδαλουσία και στον «εμφύλιο» ανάμεσα σε Μάλαγα και Μπασκόνια, οι Βάσκοι ήταν αυτοί που… χαμογέλασαν έστω και με… περιπετειώδη τρόπο. Η Μπασκόνια νίκησε 85-83 με καλάθι τους Γιάνις Τίμα 5’’ πριν το τέλος της αναμέτρησης!

Η βαθμολογία μετά από 20 αγωνιστικές στην Ευρωλίγκα

standings20

Πηγή: Euroleague.net

ΔΗΜΟΦΙΛΗ