ΣΠΟΡ

Ευρωλίγκα: Νέα ήττα για τον Ολυμπιακό (vids)

Ευρωλίγκα: Νέα ήττα για τον Ολυμπιακό (vids)
Σε δύσκολη θέση Ολυμπιακός και Σφαιρόπουλος μετά την ήττα στο Βελιγράδι. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΓΙΩΤΑ ΚΟΡΜΠΑΚΗ

Τέταρτη συνεχόμενη εκτός έδρας ήττα στην Ευρωλίγκα για τον Ολυμπιακό, ο οποίος είδε τον Ερυθρό Αστέρα να τον κερδίζει 89-78 στο Βελιγράδι…

Σε καθοδική πορεία είναι ο Ολυμπιακός το τελευταίο διάστημα στην Ευρωλίγκα. Μετά τις αρκετά «βαριές» ήττες, με διαφορές της τάξης των 30 πόντων, από Μπασκόνια και Βαλένθια, οι Πειραιώτες έδειξαν πως θα αντιδρούσαν αλλά αποδείχθηκε πως αυτό δεν ήταν εφικτό αφού βρίσκονται σε κακή κατάσταση. Ο προπονητής της ομάδας, Γιάννης Σφαιρόπουλος, είναι σε δύσκολη θέση και καλείται να βρει τις λύσεις για την επόμενη ημέρα.

Λύσεις που σίγουρα δεν βρήκε στο Βελιγράδι, εκεί όπου ο Ερυθρός Αστέρας δεν έδειξε να… ενδιαφέρεται και πολύ για την αδελφοποίηση των δυο κλαμπ και κυρίως των οπαδών τους. Οι Σέρβοι, παρότι έπαιξαν για 17 λεπτά χωρίς τον προπονητή τους, Αλιμπίγεβιτς, ο οποίος αποβλήθηκε από τους διαιτητές, βρήκαν τον τρόπο να πάρουν τη νίκη. Ο Ολυμπιακός επέστρεψε από έναν κακό πρώτο ημίχρονο, έφτασε να προηγηθεί και έδειξε πως θα βρει τρόπο για το ροζ φύλλο αγώνα, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Ερυθρός Αστέρας ήταν αυτός που πήρε νίκη 89-78, με τον Ντίλαν Ένις να κάνει… ματσάρα με 21 πόντους!

Σε κάθε περίπτωση, ο Ολυμπιακός έφτασε στο 13-7 στην Ευρωλίγκα κι έχει πέσει πλέον στην 5η θέση της βαθμολογίας, κάτω από τον Παναθηναϊκό Superfoods που πέρασε τέταρτος με τη νίκη της Πέμπτης επί της Ζαλγκίρις στο ΟΑΚΑ.

Τα highlights του αγώνα

Από εκεί και πέρα, το πρόγραμμα της ημέρας ξεκίνησε με μια εύκολη επικράτηση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας επί της Μπάμπεργκ στη Ρωσία. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη νίκησε πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 81-72 απέναντι στους Γερμανούς.

Μεγάλη μάχη έγινε στην Κωνσταντινούπολη, ανάμεσα στη Φενέρμπαχτσε και τη Μπαρτσελόνα. Οι πρωταθλητές Ευρώπης, εν τέλει, βρήκαν τον τρόπο να πάρουν τη νίκη 86-82 και να ανέβουν ακόμα περισσότερο στη βαθμολογία.

Συναρπαστικό ήταν το παιχνίδι που έγινε στην Ισπανία, με τη Βαλένθια να κερδίζει στο… νήμα τη Χίμκι. Οι «νυχτερίδες» επικράτησαν 85-83 με τον Έρικ Γκριν να στέλνει την ομάδα στο +3 (83-80) λίγο πριν το τέλος, βάζοντας βάσεις νίκης.

Τέλος, στο Μιλάνο η Μακάμπι έκανε… παρέλαση σε ένα ματς – διαφήμιση του επιθετικού μπάσκετ. Η ομάδα από το Τελ Αβίβ νίκησε 111-102 την Αρμάνι, με τον Νόρις Κόουλ να είναι πρώτος σκόρερ με 19 πόντους.

Η βαθμολογία μετά από 20 αγωνιστικές στην Ευρωλίγκα

standings euroleague 20

Πηγή: Euroleague.net

ΔΗΜΟΦΙΛΗ