ΣΠΟΡ

Basket League: Θρίαμβος του Παναθηναϊκού Superfoods επί του Ολυμπιακού

Basket League: Θρίαμβος του Παναθηναϊκού Superfoods επί του Ολυμπιακού
Ο Ντίνος Μήτογλου πανηγυρίζει με τον Νίκο Παππά έπειτα από τρίποντο του πρώτου. Eurokinissi Sports

Ο Παναθηναϊκός Superfoods ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι της 14ης αγωνιστικής της Stoiximan.gr Basket League, καθώς έκαμψε την αντίσταση του Ολυπιακού στο ΟΑΚΑ με 68-61.

Οι «πράσινοι» έφτασαν τις 14 νίκες σε ισάριθμους αγώνες και βρίσκονται μόνοι τους στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, ενώ οι Πειραιώτες έχουν υποστεί τέσσερις ήττες. Πλέον κρίθηκε οριστικά η πρωτιά για την κανονική περίοδο κι αυτό σημαίνει ότι η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ θα έχει το απόλυτο πλεονέκτημα στα πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος.

Όσον αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα έδειξε αρκετά διαβασμένος και με μεγάλη θέληση για τη νίκη, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να ξεφύγει με διψήφια διαφορά. Παρ' όλα αυτά, με πολύ καλή άμυνα οι γηπεδούχοι μάζεψαν τη διαφορά και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 30-32.

Στο δεύτερο μέρος οι πρωταθλητές Ελλάδος κυριάρχησαν απόλυτα στο παρκέ και κατάφεραν να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα. «Κλειδί» της νίκης ήταν ο Ντίνος Μήτογλου ο οποίος σε επτά λεπτά σημείωσε ισάριθμους πόντους και ήταν εξαιρετικός στο διάστημα που αγωνίστηκε.

Πρώτος σκόρερ για ένα ακόμα «αιώνιο» ντέρμπι ήταν ο Κέι Σι Ρίβερς ο οποίος σημείωσε 16 πόντους, ενώ για τον Ολυμπιακό πάλεψε ο Πρίντεζης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το φινάλε της αναμέτρησης ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έριξε την ευθύνη για την ήττα στους διαιτητές, με τον Πασκουάλ να τονίζει από την πλευρά του ότι σέβεται όλους τους αντιπάλους και δεν θέλει να μιλάει για διαιτησία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ