ΣΠΟΡ

Σμήνη ακρίδων απειλούν το Μουντιάλ της Ρωσίας

Σμήνη ακρίδων απειλούν το Μουντιάλ της Ρωσίας
EPA/KHALED EL-FIQI/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου της Ρωσίας κινδυνεύει από… ακρίδες. Οι Ρώσοι ιθύνοντες προειδοποιούν πως σμήνη ακρίδων μπορεί να καταστρέψουν την διοργάνωση με «επιθέσεις» στα γήπεδα.

Ο Pyotr Chekmarev, επικεφαλής του τμήματος καλλιέργειας φυτών του ρωσικού υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, επεσήμανε πως οι ακρίδες μπορεί να προκαλέσουν ένα «παγκόσμιο σκάνδαλο».

«Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, μάθαμε να αντιμετωπίζουμε τις ακρίδες, αλλά πως θα αποφύγουμε το παγκόσμιο σκάνδαλο;» διερωτήθηκε.

«Θα έρθει όλος ο κόσμος. Τα ποδοσφαιρικά γήπεδα είναι πράσινα. Οι ακρίδες λατρεύουν τα μέρη με πολύ πράσινο. Πώς να μην έρθουν στο μέρος όπου παίζεται ποδόσφαιρο;» συνέχισε, όπως αναφέρει το Sky News.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο θα λάβει χώρα σε έντεκα πόλεις της Ρωσίας από τις 14 Ιουνίου έως τις 15 Ιουλίου. Μόσχα, Αγία Πετρούπολη, Εκατερίνμπουργκ θα είναι μερικές από τις στάσεις των παγκόσμιων αστέρων της «στρογγυλής θεάς».

Το 2017 μία από τις πόλεις όπου θα διοργανωθεί το Μουντιάλ, το Βόλγκογαρντ, γέμισε ακρίδες.

Οι ακρίδες είναι συνήθως μοναχικά έντομα, όμως, κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, μπορεί να αναπαραχθούν γρήγορα και να φτιάξουν τεράστια σμήνη.

Μπορούν επίσης να ταξιδεύουν μεγάλες αποστάσεις, τρώγοντας όποια βλάστηση βρεθεί στην πορεία τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ