ΣΠΟΡ

Βίαια επεισόδια μετά το Ολυμπιακός – ΑΕΚ (pics)

Βίαια επεισόδια μετά το Ολυμπιακός – ΑΕΚ (pics)
Σκηνές που δεν τιμούν το ελληνικό ποδόσφαιρο στο «Γ. Καραϊσκάκης» την Κυριακή. Eurokinissi Sports

Μεγάλης έκτασης επεισόδια αμέσως μετά τη λήξη του ντέρμπι Ολυμπιακός – ΑΕΚ (1-2) για την 20ή αγωνιστική της Super League στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Για ακόμα μια φορά το ελληνικό ποδόσφαιρο έπεσε θύμα της τυφλής οπαδικής βίας. Το τέλος του αγώνα Ολυμπιακός – ΑΕΚ, που βρήκε τους «κιτρινόμαυρους» να πανηγυρίζουν νίκη 2-1 με εντυπωσιακή ανατροπή, σημαδεύτηκε από θλιβερά επεισόδια των «ερυθρόλευκων» οπαδών.

Δευτερόλεπτα μετά το τέλος του παιχνιδιού, ομάδα οπαδών του Ολυμπιακού εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο και προχώρησε σε επιθέσεις προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ με καπνογόνα, φωτοβολίδες, καδρόνια, καθίσματα και κάθε λογής αντικείμενα. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με τη σειρά τους κάνοντας χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης, με τα επεισόδια να εκτυλίσσονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο του «Γ. Καραϊσκάκης» και να φτάνουν ως και τη φισούνα των αποδυτηρίων.

Είναι χαρακτηριστικό πως λόγω των όσων γίνονταν στο χορτάρι, οι παίκτες της ΑΕΚ χρειάστηκε να μείνουν για ώρα κλεισμένοι στα αποδυτήρια, υπό τον φόβο να ξεφύγουν τα πράγματα και να δεχθούν κάποια επίθεση. Σε κάθε περίπτωση, ο Ολυμπιακός κινδυνεύει με πολύ βαριά τιμωρία, όπως προβλέπει το άρθρο 15, παράγραφος 4, του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ. Αν εφαρμοστεί κατά γράμμα ο κανονισμός, η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ θα κληθεί να πληρώσει τουλάχιστον 250.000 ευρώ, να δώσει από δυο ως τέσσερα παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών και να τις αφαιρεθούν τρεις βαθμοί από το πρωτάθλημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ