ΣΠΟΡ

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Ηχηρή απάντηση στην Ευρωλίγκα

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Ηχηρή απάντηση στην Ευρωλίγκα
Ξεκάθαρη η τοποθέτηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, μετά την επιβολή ποινής σε βάρος του από την Ευρωλίγκα. Eurokinissi Sports

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με προσωπική δήλωση απάντησε στην ποινή αποκλεισμού ενός έτους, που του επέβαλε από τα γήπεδά της, η Ευρωλίγκα.

Νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας η Ευρωλίγκα έκανε γνωστό πως επέβαλε ποινή αποκλεισμού ενός έτους από τα γήπεδά της, στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Μια απόφαση που κρίνεται το λιγότερο παράλογη από τη στιγμή που ουσιαστικά ο ανεξάρτητος δικαστής της διοργάνωσης δεν έχει τη δικαιοδοσία να επιβάλει τέτοιου τύπου ποινή, η οποία θα εκπέσει στα Πολιτικά Δικαστήρια. Σε προσωπική του δήλωση, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έκανε σαφές πως αν η απόφαση ήταν καθαρά προσωπικό του θα είχε ήδη αποσύρει τον Παναθηναϊκό από την… παρωδία όπως χαρακτήρισε τη διοργάνωση.

Στη δήλωσή ξεκαθαρίζει πως έχει την πρόθεση να γίνει οργανωμένο δημοψήφισμα ανάμεσα στον κόσμο του Παναθηναϊκού, έτσι ώστε να αποφασισθεί αν θέλει να συνεχίσει η ομάδα να αγωνίζεται στην Ευρωλίγκα ή όχι. Αν ο κόσμος αποφασίσει να μείνει η ομάδα στη διοργάνωση, τότε υπογραμμίζει πως θα αποχωρήσει από τον Σύλλογο. Παράλληλα, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος υπογράμμισε πως σέβεται τον κόσμο του Παναθηναϊκού και δεν θα τον θέσει άμεσα σε ένα τέτοιο δίλημμα, αναζητώντας και εξαντλώντας όλες τις πιθανότητες να δικαιωθεί στο δευτεροβάθμιο όργανο της Euroleague, εκεί όπου όπως τόνισε ευελπιστεί ο Δικαστής για πρώτη φορά να είναι ανεξάρτητος και όχι εντολοδόχος.

Η δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου:

«Ο Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια έχει υποστεί, κατά γενική ομολογία, συνεχείς και κατάφωρες αδικίες από την Ευρωλίγκα σε όλα τα επίπεδα, εντός κι εκτός παρκέ. Παρ’ όλ’ αυτά, έχουμε σεβαστεί και συμμορφωθεί απόλυτα με τις ποινές που μας έχουν επιβληθεί, οι οποίες ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ σε πρόστιμα, δείχνοντας σεβασμό πρώτα στις αρχές μας ως Συλλόγου και μετά στη διοργάνωση.

Η υπεράσπιση, όμως, της οικογένειάς μου αποτελεί για μένα κόκκινη γραμμή, που ποτέ δεν θα παραβιάσω, ούτε και θα υπαναχωρήσω από αυτήν.

Μετά την αναμέτρηση με τη Fenerbahce, δέχτηκα απειλές και ύβρεις, τόσο προς εμένα προσωπικά όσο και προς την οικογένειά μου από χιλιάδες Τούρκους υπηκόους. Θεώρησα υποχρέωσή μου να την υπερασπιστώ, κάτι το οποίο θα επαναλάβω και στο μέλλον, αν και όποτε χρειαστεί. Είμαι ξεκάθαρος σε αυτό. Δεν το διαπραγματεύομαι και δεν κάνω πίσω.

Ουδέποτε προσέβαλα ή έθιξα σε αυτή την προσπάθειά μου την Euroleague, την Fenerbahce και τους φιλάθλους της, όπως άλλωστε επιβεβαίωσε και ο τουρκικός σύλλογος με την ανακοίνωσή του. Ίσα-ίσα που με τις τοποθετήσεις μου έδειξα το πόσο τους σέβομαι.

Χωρίς να έχει την παραμικρή δικαιοδοσία, ο Πειθαρχικός Δικαστής της Euroleague ουσιαστικά «ποινικοποίησε» την προσπάθεια υπεράσπισης της οικογένειάς μου, στον προσωπικό λογαριασμό μου στο Instagram, επιβάλλοντάς μου μία παράνομη και καταχρηστική ποινή, για ένα καθαρά προσωπικό θέμα και ζήτημα. Μια ποινή που με βεβαιότητα θα εκπέσει στα Πολιτικά Δικαστήρια, όταν αυτά γίνουν.

Ως Παναθηναϊκός έχω μάθει να μην λειτουργώ με υποτέλεια έναντι οποιουδήποτε τιμήματος και κόστους.

Αν η απόφαση μου ήταν καθαρά προσωπική, θα είχα αποσύρει ήδη τον Παναθηναϊκό από αυτή την παρωδία. Επειδή, όμως, στον Παναθηναϊκό είμαστε όλοι περαστικοί, την απόφαση αυτή θα την λάβει ο κόσμος του Παναθηναϊκού μέσω οργανωμένου δημοψηφίσματος. Στην περίπτωση που ο κόσμος επιλέξει να παραμείνουμε στη Euroleague, εγώ δεν έχω πια θέση στον Σύλλογο και θα αποχωρήσω. Αν ο κόσμος αποφασίσει να αποχωρήσουμε, ο Παναθηναϊκός θα συμμετέχει σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή διοργάνωση και ταυτόχρονα θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για κάθαρση στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Σεβόμενος τον κόσμο του Παναθηναϊκού και θέλοντας να μην τον θέσω άμεσα προ ενός τέτοιου διλήμματος, θα εξαντλήσω πρώτα τις όποιες πιθανότητες να βρούμε το δίκιο μας στο δευτεροβάθμιο όργανο της Euroleague, ευελπιστώντας ότι εκεί ο Δικαστής για πρώτη φορά θα είναι όντως ανεξάρτητος και όχι εντολοδόχος.

Ανεξάρτητα, ωστόσο, με το τί θα πράξει το δευτεροβάθμιο όργανο της Euroleague, ξεκαθαρίζω προς κάθε κατεύθυνση ότι ήδη έχω καταθέσει μήνυση και αγωγή για προσβολή προσωπικότητας και παραβίαση προσωπικών δεδομένων, κατά της Euroleague για τη συκοφαντική, προς εμέ, ανακοίνωση προ δεκαημέρου.

Όπως, επίσης, έχω δώσει ήδη εντολή στο νομικό μας τμήμα να κινήσει τις νομικές διαδικασίες ώστε:

Να διερευνήσουμε και επιτέλους να μάθουν και οι 16 ομάδες το πού πηγαίνουν τα χρήματα από τις τηλεοπτικές συμφωνίες της Εuroleague και αν η κατανομή τους είναι πραγματικά δίκαιη.

Να διαλευκανθεί το πού βρέθηκαν τα χρήματα τα οποία δόθηκαν το περασμένο καλοκαίρι στις ομάδες, ώστε να παραμείνουν στη διοργάνωση χωρίς να έχουν αυξηθεί τα έσοδα από τις χορηγίες.

Να μάθουμε επιτέλους αν είναι νόμιμο σε μία Ανώνυμη Εταιρία, η Γενική Συνέλευση των Μετόχων να μην έχει το δικαίωμα να εκλέξει εκείνη τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, να τον κρίνει και να τον αξιολογεί.

Να διαπιστώσουμε πόσο «ανεξάρτητα» είναι τα ανεξάρτητα πειθαρχικά όργανα της Euroleague.

Σε κάθε περίπτωση ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να γίνει όπως τον θέλετε εσείς. Κι αυτό είναι δέσμευση απέναντι στο Σύλλογο, στην Ιστορία και πάνω απ’ όλα στον κόσμο μας.

Υγ1. Περιμένουμε με ανυπομονησία να δούμε αν ο συγκεκριμένος δικαστής έδειξε ανάλογη ευαισθησία, όταν μεγάλη μερίδα οπαδών και… συνδεόμενων προσώπων με τη Φενέρ με έβριζαν εν χορώ σε όλη τη διάρκεια της πρόσφατης αναμέτρησής μας, χωρίς καμία πρόκληση ή αντίδραση από την πλευρά μου.

Υγ2. Όσο για τους διώκτες μου… Ύβρις άτη νέμεσις τίσις».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ