ΣΠΟΡ

Αποφασισμένο το "τριφύλλι" να κινηθεί νομικά για την ποινή που του επιβλήθηκε

Αποφασισμένο το "τριφύλλι" να κινηθεί νομικά για την ποινή που του επιβλήθηκε
EUROKINISSI/ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί ότι θα κινηθεί νομικά ενάντια στην πρωτόδικη τιμωρία για το ντέρμπυ με τον Ολυμπιακό στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Οι "πράσινοι" δηλώνουν αποφασισμένοι να αντιδράσουν στην απόφαση της επιτροπής της Super League, για τα όσα συνέβησαν στο ματς, που δεν έγινε ποτέ με τον Ολυμπιακό, αναζητώντας το δίκιο τους με κάθε ένδικο μέσο, που έχουν στην διάθεση τους. Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ήταν σε αυτό ακριβώς το κλίμα. Αναλυτικά η ανακοίνωση.

"Οδυνηρή εντύπωση μας προκάλεσε η εξοντωτική ποινή, που επεβλήθη από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο της Super League, με σαφή προδιάθεση να τιμωρηθεί ο Παναθηναϊκός παραδειγματικά και πέραν του μέτρου ευθύνης του.

Αυτονόητα η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα κινηθεί με κάθε ένδικο μέσο, που προβλέπεται, για να ανατρέψει τις νομικές πλημμέλειες και πιστεύει ακράδαντα ότι θα δικαιωθεί.

Ο Παναθηναϊκός πρωτοστατεί με συνέπεια στον αγώνα κατά της διαφθοράς στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, συνεργάζεται με την Πολιτεία για την εξάλειψη της βίας στα γήπεδα και δεν σκοπεύει να θυσιαστεί για ακόμα μια φορά ως άλλη Ιφιγένεια".

Στο Κορωπί ο Αλαφούζος

Νωρίτερα ο Γιάννης Αλαφούζος βρέθηκε στο προπονητικό κέντρο των "πράσινων" και μίλησε με τους παίκτες, λίγη ώρα αφότου είχε γνωστοποιηθεί η απόφαση τιμωρίας, ώστε να καθησυχάσει κάπως το κλίμα. Παράλληλα πάντως αναφέρθηκε και στο αγωνιστικό κομμάτι και την ήττα από τον Ηρακλή για το πρωτάθλημα.

Εφόσον η ποινή δεν μειωθεί στην Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ, όπου θα προσφύγει ο σύλλογος, ο Παναθηναϊκός λογικά (υπάρχει προθεσμία 5 ημερών από την ανακοίνωση της απόφασης) θα αγωνιστεί χωρίς κόσμο στα ματς με: Αστέρα Τρίπολης (14η αγωνιστική 13/12), Παναιτωλικό (16η), Πανιώνιο (18η) και Ξάνθη (21η). Καθώς δεν έχουν οριστεί ακόμη οι ημερομηνίες των αγώνων αυτών, οι φίλοι του Παναθηναϊκού θα ξαναδούν την ομάδα τους τον Φεβρουάριο. Υπάρχει ανοικτό το ενδεχόμενο, να επιστρέψει νωρίτερα, αν στο μεταξύ οριστεί αγώνας του τριφυλλιού για την επόμενη φάση του Κυπέλλου εντός έδρας (εκκρεμούν οι αγώνες με Παναχαϊκή- 3/12- και Κασσιόπη -17/12- εκτός έδρας).

Στο οικονομικό σκέλος, η ζημιά που προκαλείται είναι τεράστια (θα αγγίξει το 1 εκατομμύριο) αφού ο Παναθηναϊκός εκτός από το πρόστιμο των 190 χιλιάδων €, θα χάσει τα έσοδα από τα εισιτήρια (240 με 350 χιλιάδες), υπάρχει η σχετική ρήτρα ματαίωσης του αγώνα από τη NOVA (300 χιλιάδες), η ρήτρα βίας του ΟΠΑΠ, τα έργα αποκατάστασης των καταστροφών στο γήπεδο (περίπου 150 χιλιάδες). Και βέβαια ο νέος Νόμος δίνει την δυνατότητα στον Υφυπουργό να επιβάλει δικό του πρόστιμο μέχρι 1 εκατομμύριο!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ