ΣΠΟΡ

Europa League: Η ΑΕΚ συνεχίζει να ονειρεύεται

Europa League: Η ΑΕΚ συνεχίζει να ονειρεύεται
Να βάλει τις βάσεις για την πρόκριση στην επόμενη φάση θέλει η ΑΕΚ EUROKINISSI / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ

Η ΑΕΚ επιστρέφει στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, καθώς το βράδυ της Πέμπτης (15/2) στις 22:05 φιλοξενεί την Ντιναμό Κιέβου για τους «32» του Europa League.

Ο «Δικέφαλος» έπειτα από την εξαιρετική του παρουσία στην φάση των ομίλων της διοργάνωσης, όπου πήρε την πρόκριση πίσω από την Μίλαν, συνεχίζει τις υποχρεώσεις της στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, ως η μοναδική εκπρόσωπος της Ελλάδας.

Στόχος της Ένωσης είναι να συνεχίσει να… ονειρεύεται και στην φάση των νοκ άουτ αγώνων, όπου πρώτο… εμπόδιο είναι η Ντιναμό Κιέβου. Αναμφίβολα και το έργο των παικτών του Μανόλο Χιμένεθ δεν μπορεί να θεωρηθεί εύκολο καθώς οι Ουκρανοί έχουν μεγάλη ευρωπαϊκή εμπειρία.

Όμως, το «συγκρότημα» του Αλιαξάντρ Χάτσκεβιτς έχει ένα μεγάλο αρνητικό. Οι Ουκρανοί βρίσκονται σε… χειμερία νάρκη, καθώς στο ΟΑΚΑ θα δώσουν το πρώτο επίσημο ματς έπειτα από δύο μήνες λόγω της χειμερινής διακοπής του πρωταθλήματος στη χώρα.

Παράλληλα, ο «Δικέφαλος» θα έχει στο πλευρό του τον κόσμο του, καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ανθρώπων της ΠΑΕ, το «παρών» στο Ολυμπιακό Στάδιο αναμένεται να δώσουν περίπου 50 χιλιάδες οπαδοί των «κιτρινόμαυρων» που αναμένεται να δημιουργήσουν εξαιρετική ατμόσφαιρα.

Πρόβλημα με Μασούντ

Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός έμεινε την τελευταία στιγμή εκτός αποστολής της ΑΕΚ, αποτελώντας τον τελευταίο «πονοκέφαλο» για τον Μανόλο Χιμένεθ. Ο διεθνής άσος της Ένωσης υποφέρει από ίωση και δεν θα δώσει το «παρών», όπως και οι Κονέ και Λόπες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, αλλά και οι Χουλτ και Μοράν που δεν είναι στην λίστα.

Συγκεκριμένα, στην αποστολή της ΑΕΚ βρίσκονται οι: Μπάρκας, Τσιντώτας, Μπακάκης, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Γιαννούτσος, Τζανετόπουλος, Γκάλο, Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλος, Σιμόες, Μπακασέτας, Γαλανόπουλος, Κλωναρίδης, Γιακουμάκης, Λιβάγια, Αραούχο.

Τα ντέρμπι του… άξονα!

Οι αναμετρήσεις της Ντόρτμουντ με την Αταλάντα και της Νάπολι με την Λειψία είναι αυτές που ξεχωρίζουν από το υπόλοιπο πρόγραμμα των πρώτων αναμετρήσεων στους «32» του Europa League.

Παράλληλα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το ματς της Κοπεγχάγης με την Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά και η δοκιμασία της Άρσεναλ με την έκπληξη της φετινής διοργάνωσης, Έστερσουντ.

Συνοπτικά, το πρόγραμμα της Πέμπτης (15/2):


18:00 Αστάνα - Σπόρτινγκ Λισαβόνας
20:00 Μαρσέιγ - Μπράγα
20:00 Έστερσουντ - Άρσεναλ
20:00 Λουντογκόρετς - Μίλαν
20:00 Ρεάλ Σοσιεδάδ - Σάλτσμπουργκ
20:00 Σπάρτακ Μόσχας - Αθλέτικ Μπιλμπάο
20:00 Νις - Λοκομοτίβ Μόσχας
20:00 Ντόρτμουντ - Αταλάντα
22:05 Στεάουα - Λάτσιο
22:05 Παρτιζάν - Πλζεν
22:05 Λιόν - Βιγιαρεάλ
22:05 Νάπολι - Λειψία
22:05 Σέλτικ - Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης
22:05 ΑΕΚ - Ντιναμό Κιέβου
22:05 Κοπεγχάγη - Ατλέτικο Μαδρίτης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ