ΣΠΟΡ

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Χρυσό με ρεκόρ η Ιαπωνία (pics)

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Χρυσό με ρεκόρ η Ιαπωνία (pics)
Πανηγυρισμοί για την ομάδα της Ιαπωνίας μετά το ρεκόρ και την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ EPA-EFE/KIMIMASA MAYAMA

Η Ιαπωνία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό πουρσουίτ γυναικών του πατινάζ ταχύτητας, στο πλαίσιο των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Πιονγκτσάνγκ, κάνοντας παράλληλα και ρεκόρ στη διοργάνωση.

Οι Μίχο Τακάγκι, Αγιάνο Σάτο και Νάνα Τακάγκι, από την Ιαπωνία, ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους στον τελικό του αγωνίσματος σε 2:53.89 και βελτίωσαν το Ολυμπιακό ρεκόρ, το οποίο είχε πετύχει προχθές (19/2) η Ολλανδία στην διοργάνωση της Πιονγκτσάνγκ (2:55.61).

Με αυτή την επίδοση η Ιαπωνία ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και άφησε στην δεύτερη θέση την ομάδα της Ολλανδίας, η οποία είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα πριν από τέσσερα χρόνια στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι. Οι Μάριτ Λέενστρα, Ιρέεν Βουστ και Αντουανέτ Ντε Γιόνγκ σημείωσαν επίδοση 2:55.48 και πήραν το ασημένιο μετάλλιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, με το σημερινό μετάλλιό της, η Βουστ έφτασε τα 11 συνολικά στην καριέρα της σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, που είναι τα περισσότερα που έχει κατακτήσει οποιοσδήποτε αθλητής του πατινάζ ταχύτητας. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου, όταν κατέκτησε το χρυσό στα 1.500 μέτρα, η Βουστ «μοιραζόταν» την πρώτη θέση της σχετικής λίστας με τη Γερμανίδα Κλαούντια Πεχστάιν, η οποία από το 1992 έως το 2006 είχε πάρει εννέα μετάλλια σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς.

Το χάλκινο μετάλλιο στο ομαδικό πουρσουίτ των γυναικών κατέκτησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες επικράτησαν του Καναδά στον αγώνα για την τρίτη θέση. Οι Χέδερ Μπέργκσμα, Μπρίτανι Μπόουι και Μία Μανγκανέλο ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους σε 2:59.27 και ανέβηκαν στο τρίτο σκαλί του βάθρου, αφήνοντας εκτός μεταλλίων την ομάδα του Καναδά (2:59.72).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ