ΣΠΟΡ

Champions League: «Ισχνό» προβάδισμα για Σαχτάρ, χωρίς τέρματα στη Σεβίλλη

Champions League: «Ισχνό» προβάδισμα για Σαχτάρ, χωρίς τέρματα στη Σεβίλλη
Η Σαχτάρ νίκησε τη Ρόμα 2-1 στην Ουκρανία. ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/SERGEY DOLZHENKO

Η Σαχτάρ νίκησε 2-1 τη Ρόμα ενώ η Σεβίλλη έμεινε στο 0-0 με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα πρώτα ματς των ομάδων για τους «16» του Champions League.

Με δυο ακόμα αναμετρήσεις ολοκληρώθηκαν τα πρώτα παιχνίδια της φάσης των «16» του Champions League. Σε Ουκρανία και Ισπανία ήταν στραμμένο το ενδιαφέρον της ποδοσφαιρικής Ευρώπης το βράδυ της Τετάρτης (21/02), με τη Σαχτάρ να υποδέχεται τη Ρόμα και τη Σεβίλλη τη Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ. Οι Ουκρανοί βρέθηκαν σε δύσκολη θέση αλλά «γύρισαν» το ματς και νίκησαν 2-1, την ώρα που Ισπανοί και Άγγλοι έμειναν στο 0-0 κι άφησαν ανοικτούς λογαριασμούς.

Στο παιχνίδι που έγινε στο Ντόνετσκ, η Ρόμα ήταν αυτή που άνοιξε πρώτη το σκορ στο 41’ με τον Ουντέρ. Η Σαχτάρ, όμως, αντέδρασε πολύ γρήγορα και μόλις στο 52’ ισοφάρισε με τον Φερέιρα, ενώ στο 71’ ο Φρεντ διαμόρφωσε το 2-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα του ματς των δυο ομάδων για τη φάση των «16» του Champions League.

19147195

Με όπλο τον Ντε Χέα και την άμυνα, πήρε «λευκή» ισοπαλία στη Σεβίλλη η Γιουνάιτεντ. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/JULIO MUNOZ

Στο άλλο ματς της ημέρας, η Σεβίλλη ήταν εμφανώς ανώτερη από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πλην όμως… έπεσε πάνω στον εξαιρετικό Ντε Χέα. Έτσι, από τη στιγμή που οι Ισπανοί δεν σκόραραν και οι Άγγλοι έπαιξαν κυρίως για να κρατήσουν το «μηδέν», τότε οι λογαριασμοί τους και το ποιος θα περάσει στα προημιτελικά του Champions League θα κριθεί στον επαναληπτικό του «Ολντ Τράφορντ»…

Τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων της φάσης των «16»

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου

Γιουβέντους - Τότεναμ 2-2

Βασιλεία - Μάντσεστερ Σίτι 0-4

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου

Πόρτο - Λίβερπουλ 0-5

Ρεάλ - Παρί Σεν-Ζερμέν 3-1

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου

Τσέλσι - Μπαρτσελόνα 1-1

Μπάγερν - Μπεσίκτας 5-0

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου

Σεβίλλη - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-0

Σαχτάρ - Ρόμα 2-1

* Οι επαναληπτικοί θα διεξαχθούν στις 6, 7, 13 και 14 Μαρτίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ