ΣΠΟΡ

Europa League: «Πάγωσε» στο Κίεβο η ΑΕΚ

Europa League: «Πάγωσε» στο Κίεβο η ΑΕΚ
Ο Μασούντ ήταν ο μοιραίος παίκτης της ΑΕΚ στο 0-0 με την Ντιναμό Κιέβου Eurokinissi Sports

Η ΑΕΚ ήταν σαφώς ανώτερη από την Ντιναμό Κιέβου στον επαναληπτικό του «Ολιμπίνσκι», αλλά το 0-0 δεν της έδωσε την πρόκριση στους «16» του Europa League.

Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση, όμως οι πολλές χαμένες ευκαιρίες δεν της επέτρεψαν να πάρει μία ιστορική νίκη-πρόκριση και το 1-1 του πρώτου αγώνα στο ΟΑΚΑ αποδείχτηκε αρκετό για να δώσει την πρόκριση στους Ουκρανούς. Η Ένωση έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που αποκλείστηκε από τη συγκεκριμένη διοργάνωση δίχως να έχει χάσει κανένα από τα παιχνίδια που έδωσε. Κάτι αντίστοιχο είχαν πετύχει οι «κιτρινόμαυροι» και στο Champions League πριν από 15 χρόνια, όταν είχαν ολοκληρώσει την πορεία τους μ' έξι ισοπαλίας.

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης η ελληνική ομάδα έδειξε τις προθέσεις της. Ο Αραούχο αστόχησε σε μοναδικό τετ α τετ, ενώ ο Μασούντ δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα μετά από λάθος του γκολκίπερ Μπόικο. Στο 51' ο Ιρανός ήταν ο άνθρωπος ο οποίος έχασε την ευκαιρία της χρονιάς. Μετά από παράλληλη σέντρα του Μπακασέτα ο Μασούντ έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ, ενώ ήταν ολομόναχος μπροστά στην κενή εστία. Το γεγονός αυτό δεν έκοψε τα...πόδια της Ένωσης η οποία πίεσε μέχρι το τέλος, αφήνοντας όμως και κενούς χώρους τους οποίους δεν εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι.

Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς τέρματα και η πρόκριση πήγε στους Ουκρανούς που αναμφίβολα ήταν η χειρότερη ομάδα από τις δύο. Πλέον η ΑΕΚ θα στραφεί στις προσπάθειές της για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου Ελλάδας.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ (Αλεκσάντρ Χατσκέβιτς): Μπόικο, Κετζιόρα, Χατσερίδης Κάναάρ, Μορόζιουκ, Μπουγιάλσκι, Σεπέλιεφ (76΄ Μπεσέντιν), Γκονζάλες, Γκάρμας, Τσιγκάνκοφ, Ζούνιορ Μοράες (90+3΄ Σαπαρένκο)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Σιμόες, Γαλανόπουλος (80΄ Αϊντάρεβιτς), Μασούντ, Μπακασέτας (70΄ Κλωναρίδης), Χριστοδουλόπουλος (74΄ Γιακουμάκης), Αραούχο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ