ΣΠΟΡ

Δεν ξεκίνησε ποτέ το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός (pics)

Δεν ξεκίνησε ποτέ το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός (pics)
Ο προπονητής του Ολυμπιακού πιάνει το πρόσωπό του μετά το ρολό χαρτιού που τον χτύπησε. Eurokinissi Sports

Το μεγάλο ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής της Super League ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, δεν άρχισε ποτέ μετά από τραυματισμό του προπονητή των «ερυθρόλευκων» από ένα ρολό χαρτιού που έπεσε από την κερκίδα.

Όλα κυλούσαν ομαλά και ήρεμα στην Τούμπα, μέχρι τη στιγμή που ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έκαναν την εμφάνισή τους στον αγωνιστικό χώρο για να αρχίσει το μεγάλο ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής της Super League. Οι οπαδοί του «δικεφάλου του Βορρά», σε συμφωνία μάλιστα με τη διοίκηση, πέταξαν χιλιάδες χαρτάκια στον αέρα έτσι ώστε να φτιάξουν ωραία ατμόσφαιρα και να μην ανάψουν πυρσούς που θα μπορούσαν να επιφέρουν τιμωρία της ομάδας τους ή κάποια αρνητική εξέλιξη.

Τα πράγματα, όμως, δεν πήγαν όπως θα τα υπολόγιζαν οι Θεσσαλονικείς. Ένα από τα ρολά χαρτιού που πέταξαν οι οπαδοί, για να σχηματιστεί κορδέλα στον αέρα όπως συνηθίζεται, δεν άνοιξε ποτέ και προσγειώθηκε πάνω στον προπονητή του Ολυμπιακού, Όσκαρ Γκαρθία. Αυτός αμέσως έπιασε το πρόσωπό του κι έπεσε στο έδαφος, μπροστά από τον πάγκο του. Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Σάββας Θεοδωρίδης, έτρεξε στον διαιτητή Αρετόπουλο και του φώναξε «πήρα την ομάδα και φεύγω, γεια σας», δείχνοντας την πρόθεση που είχαν οι φιλοξενούμενοι να μην διεξαχθεί αγώνας μετά από αυτό το περιστατικό.

Όπως είναι λογικό, το διαιτητικό τρίο πήρε τις δυο ομάδες στα αποδυτήρια κι άρχισαν οι διαβουλεύσεις. Πρωταγωνιστές οι παράγοντες των δυο ομάδων, οι διαιτητές και οι άνθρωποι της Super League με την τύχη του αγώνα να είναι στον… αέρα για πολλή ώρα. Ο προπονητής του Ολυμπιακού εν τω μεταξύ, εξεταζόταν από τον γιατρό του αγώνα ενώ στη συνέχεια έφυγε για κοντινό νοσοκομείο έτσι ώστε να εξεταστεί κι εκεί αφού υποστήριξε πως είχε έντονη ζαλάδα. Μετά από πολλή ώρα αναμονής, όπως ήταν λογικό, αποφασίστηκε πως δεν μπορεί να διεξαχθεί αγώνας έπειτα από όλα αυτά και με τον προπονητή του Ολυμπιακού να υποστηρίζει πως δεν μπορεί να καθίσει στον πάγκο για να καθοδηγήσει την ομάδα του.

Το σίγουρο είναι πως η τύχη του συγκεκριμένου παιχνιδιού θα κριθεί πια στις δικαστικές αίθουσες. Ο ΠΑΟΚ προφανώς θα ζητήσει την τέλεση του αγώνα, ακόμα κι αν χρειαστεί αυτός μετά τη δεδομένη τιμωρία να γίνει χωρίς κόσμο, ενώ από την πλευρά του ο Ολυμπιακός είναι ηλίου φαεινότερο πως θα επιδιώξει την κατακύρωση υπέρ του 3-0 στα χαρτιά το παιχνίδι και παράλληλα να υπάρξει κι αφαίρεση βαθμών από τους Θεσσαλονικείς. Αξίζει να σημειωθεί, πως λίγα δευτερόλεπτα μετά το περιστατικό με τον προπονητή των «ερυθρόλευκων», ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Κέβιν Μιραλάς έκανε άσεμνη χειρονομία προς την κερκίδα. Μια ενέργεια που θα μπορούσε να επιφέρει ακόμα χειρότερες συνέπειες, ευτυχώς όμως επικράτησε η λογική και δεν προέκυψε κάτι χειρότερο…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ