ΣΠΟΡ

Παναθηναϊκός Superfoods – Ολυμπιακός: «Αιώνιο» ντέρμπι στο ΟΑΚΑ (vid&pic)

Παναθηναϊκός Superfoods – Ολυμπιακός: «Αιώνιο» ντέρμπι στο ΟΑΚΑ (vid&pic)
Για ακόμα μια φορά Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα έρθουν αντιμέτωποι. Eurokinissi Sports

Ο Παναθηναϊκός Superfoods υποδέχεται τον Ολυμπιακό το βράδυ της Παρασκευής (2/3) για την 24η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Για τέταρτη φορά τη φετινή σεζόν, Παναθηναϊκός Superfoods και Ολυμπιακός συγκρούονται στα παρκέ, καθώς θα αναμετρηθούν το βράδυ της Παρασκευής (2/3, 21:15) στο ΟΑΚΑ. Αυτή τη φορά, η «μάχη» των δυο «αιωνίων» θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Euroleague. Στις τρεις προηγούμενες αναμετρήσεις της φετινής σεζόν, ο Παναθηναϊκός ήταν ο νικητής. Οι «πράσινοι» επικράτησαν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος στο ΣΕΦ 71-68, ενώ «ζευγάρωσαν» τις νίκες τους κερδίζοντας στο ίδιο γήπεδο (70-62) για την Ευρωλίγκα. Η τρίτη νίκη που σημείωσε το «τριφύλλι» απέναντι στους Πειραιώτες, ήταν το 68-61 για τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος της Basket League.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Παναθηναϊκός «κυνηγάει» ένα συνολικό 6-0 απέναντι στους «ερυθρόλευκους», αφού αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο 5-0 που «τρέχει» από την περασμένη αγωνιστική περίοδο με τις νίκες στον τέταρτο και τον πέμπτο τελικό, σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ αντίστοιχα, που του χάρισαν το πρωτάθλημα. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, βέβαια, θέλει τη νίκη όχι τόσο για το ψυχολογικό κομμάτι και τη συνέχεια των θετικών αποτελεσμάτων απέναντι στον Ολυμπιακό, αλλά κυρίως για να διατηρήσει ακέραιες τις πιθανότητες να τερματίσει στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας της Ευρωλίγκας με το τέλος της κανονικής περιόδου. Ο στόχος είναι αυτός έτσι ώστε να εξασφαλιστεί το πλεονέκτημα έδρας στα play off της διοργάνωσης έτσι ώστε να ανοίξει ακόμα περισσότερο ο δρόμος για το Final-4 του Βελιγραδίου.

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του, θα προσπαθήσει να σταματήσει το σερί των ηττών που έχει από τους «πράσινους». Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος κι οι παίκτες του θα αναζητήσουν την πρώτη νίκη τους μετά από έναν και πλέον χρόνο στο ΟΑΚΑ, με την οποία ουσιαστικά θα «κλειδώσουν» το πλεονέκτημα της έδρας αν τα καταφέρουν. Κάτι που είναι εξ ορισμού δύσκολο αν αναλογιστεί κανείς την «παράδοση» που έχει ο Παναθηναϊκός απέναντι στους Πειραιώτες, ανεξαρτήτου έδρας. Σε κάθε περίπτωση, το ντέρμπι του ΟΑΚΑ είναι το παιχνίδι στο οποίο θα έχει στραμμένο το βλέμμα της η μπασκετική Ευρώπη αλλά και ο υπόλοιπος… πλανήτης του σπορ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ