ΣΠΟΡ

Euroleague: Νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ (vids)

Euroleague: Νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ (vids)
Ο Ολυμπιακός... απέδρασε με τη νίκη από το ΟΑΚΑ. Eurokinissi Sports

Μετά από πέντε σερί αποτυχίες απέναντι στον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός κατάφερε να κερδίσει 87-85 στην παράταση στον αγώνα για την 24η αγωνιστική της Ευρωλίγκας στο ΟΑΚΑ.

Την πρώτη του νίκη στο ΟΑΚΑ μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες κατάφερε να πάρει ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» γενικότερα είχαν ένα σερί πέντε ηττών από τον Παναθηναϊκό Superfoods αλλά κατάφεραν να νικήσουν 87-85 στην παράταση σε ένα παιχνίδι γεμάτο ανατροπές κι ένταση. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου με παροιμιώδη ευστοχία από το τρίποντο κατάφερε από νωρίς να πάρει τα ηνία του αγώνα, όμως, οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ βρήκαν τον τρόπο να επιστρέψουν.

Με ηγέτη τον Νικ Καλάθη και βελτίωση στην άμυνα, ο Παναθηναϊκός έφτασε το ματς στο… σουτ. Στο 71-71 όταν και είχε και την τελευταία κατοχή, πλην όμως ο Μάικ Τζέιμς δεν μπόρεσε να εκτελέσει και έτσι οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση. Εκεί, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πολύ καλά και πάλι είχε τον Καλάθη σε τρομακτική κατάσταση, σε άμυνα κι επίθεση, όμως, η αποβολή του Γκιστ με πέντε φάουλ αλλά και ο αρκετός εκνευρισμός που υπήρξε από πλευράς των «πράσινων» για τα σφυρίγματα των διαιτητών, έδωσε ξανά στον Ολυμπιακό το πάνω χέρι. Οι «πράσινοι» δεν έβαλαν «μεγάλα» σουτ στην παράταση, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ψυχραιμία στις βολές και έτσι το τελικό 87-85 υπέρ τους, τους φέρνει πλέον στο 17-7 και τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, ενώ ο Παναθηναϊκός είναι στο 14-10 και την έβδομη θέση.

Στα άλλα ματς της ημέρας στην Ευρωλίγκα, η Φενέρμπαχτσε νίκησε 86-83 τη Ρεάλ στη Μαδρίτη, έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Κώστα Σλούκα.

Στο Βελιγράδι, ο Ερυθρός Αστέρας επιβλήθηκε 80-76 της Μάλαγα και βελτίωσε το ρεκόρ του.

Η βαθμολογία της Euroleague

standings18

Πηγή: Euroleague.net

ΔΗΜΟΦΙΛΗ