ΣΠΟΡ

Basketball Champions League: Ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ (pics+vid)

Basketball Champions League: Ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ (pics+vid)
Απογοητευμένοι οι παίκτες της ΑΕΚ μετά τον αγώνα... Eurokinissi Sports

Το έργο της ΑΕΚ για πρόκριση στα προημιτελικά του Basketball Champions League έγινε εξαιρετικά δύσκολο μετά την ήττα 88-98 από τη Νίμπουργκ στο ΟΑΚΑ.

Η ΑΕΚ είχε μεγάλες φιλοδοξίες στο φετινό Basketball Champions League. Μετά την πρόκρισή της από τη φάση των ομίλων, η Ένωση φιλοδοξούσε να πάει μακριά στη διοργάνωση και να φέρει ακόμα και το Final-4 της στο ΟΑΚΑ. Παρόλα αυτά φαίνεται πως δύσκολα θα καταφέρει να συνεχίσει πέρα από τη φάση των «16», μετά την εντός έδρας ήττα 88-98 από τη Νίμπουργκ το βράδυ της Τετάρτης.

Οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν ένα τραγικό ξεκίνημα, έμειναν πολύ πίσω από την πρωταθλήτρια Τσεχίας που τα έβαλε… όλα και πλέον ο επαναληπτικός κάνει πολύ δύσκολο το έργο της Ένωσης για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Όσο και να προσπάθησε η ομάδα του Σάκοτα στη συνέχεια του αγώνα να επιστρέψει, οι παίκτες της Νίμπουργκ και ειδικότερα ο Κέντρικ Ρέι έβαλαν όλα τα «μεγάλα» σουτ και «καθάρισαν» το ματς! Ο Ρέι με 30 πόντους (13/20 σουτ, 6 ριμπάουντ και 6 ασίστ) ήταν ο «εκτελεστής» της ΑΕΚ ενώ από… κοντά σε απόδοση τον ακολούθησε και ο Ντέιβις που είχε 20 πόντους. Από πλευράς ΑΕΚ ο Μάνι Χάρις με 25 πόντους και ο Πάντερ με 18 προσπάθησαν αλλά δεν ήταν αρκετοί.

Τα δεκάλεπτα: 14-21, 30-46, 57-69, 88-98

ΑΕΚ (Σάκοτα): Γκριν 14 (9 ασίστ), Χάρις 25 (8/13 σουτ, 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 4 κλεψίματα), Χάντερ 9, Τζέιμς 15, Καββαδάς, Λαρεντζάκης 3, Μαυροειδής 1, Πάντερ 18, Σάκοτα 3, Βασιλόπουλος, Ξανθόπουλος.

Νίμπουρκ (Αμιέλ): Μπέντα 7 (9 ριμπάουντ), Μπόχατσικ 11, Ντέιβις 20 (8/10 σουτ, 7 ριμπάουντ, 3 τάπες), Χρούμπαν 7, Κριζ 3, Λόρενς 14 (8 ασίστ, 6 λάθη), Πετέρκα, Πούμπρλα 6, Ρέι 30 (13/20 σουτ, 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ).

«Δεν ήταν έκπληξη»

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Ντράγκαν Σάκοτα, μετά το τέλος του αγώνα μεταξύ άλλων δήλωσε: «Δεν ήταν έκπληξη για εμένα το παιχνίδι της Νίμπουρκ. Ίσως το σκοράρισμα.Όλες αυτές τις μέρες ο κόσμος μιλούσε για τη Στρασμπούρ και το Final Four, ξεχνώντας πως βγήκαμε τρίτοι στον όμιλο, δεν είχαμε πλεονέκτημα έδρας. Ξέρω πως έχουμε καλή ομάδα. Υπάρχει μια διαφορά δέκα πόντων. Θα παίξουμε πιο έξυπνα. Αυτήν τη στιγμή υπάρχει τεράστιο αβαντάζ για τη Νίμπουρκ. Η μόνη επιλογή που είχαμε ήταν να παίξουμε δίχως Μαυροειδή και Καββαδά. Είναι πολύ καλοί παίκτες, αλλά όχι γι αυτού του είδους παιχνίδια».

Τα highlights του αγώνα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ