ΣΠΟΡ

Champions League: Τεράστια πρόκριση για τη Γιουβέντους

Champions League: Τεράστια πρόκριση για τη Γιουβέντους
Οι πανηγυρισμοί των παικτών της Γιουβέντους στο «Γουέμπλεϊ» μετά την πρόκριση. ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Η Γιουβέντους νίκησε 2-1 την Τότεναμ στο Λονδίνο και προκρίθηκε στους «8» του Champions League. Μίνι – έκπληξη από τη Βασιλεία που νίκησε 2-1 τη Μάνσεστερ Σίτι στην Αγγλία, αλλά οι «Πολίτες» χάρη στην ευρεία νίκη τους στο πρώτο ματς στην Ελβετία πέρασαν στα προημιτελικά.

Το ματς της βραδιάς, αν όχι και της φάσης των «16» του Champions League, έγινε το βράδυ της Τετάρτης (7/3) στο Λονδίνο ανάμεσα στην Τότεναμ και τη Γιουβέντους. Η «Μεγάλη Κυρία» μετά το 2-2 του πρώτου αγώνα στο Τορίνο, είχε λιγότερες πιθανότητες και ήθελε είτε νίκη στην Αγγλία, είτε ισοπαλία με σκορ μεγαλύτερο του 2-2. Το ξεκίνημα του αγώνα δεν ήταν το καλύτερο δυνατό για τους Ιταλούς, αφού τα «Σπιρούνια» προηγήθηκαν στο 39’ με τον Σον και έφτασαν ακόμα πιο κοντά στην πρόκριση.

Παρόλα αυτά, η Γιουβέντους δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Στο 64’ ο Γκονζάλο Ιγκουαΐν ισοφάρισε και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Αργεντινός φορ πέρασε μια εξαιρετική πάσα στον Πάουλο Ντιμπάλα, ο οποίος με το πρώτο του φετινού του γκολ στο Champions League έδωσε σκορ πρόκρισης (2-1) στη Γιουβέντους. Η Τότεναμ από εκεί και πέρα προσπάθησε να φτάσει τουλάχιστον σε σκορ που να οδηγεί το ματς στην παράταση, έχασε μεγάλες ευκαιρίες αλλά δεν τα κατάφερε. Έτσι, η Γιουβέντους βρέθηκε για δεύτερη σερί σεζόν στα προημιτελικά και τρίτη τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, η Μάντσεστερ Σίτι παρά την εντός έδρας ήττα της από τη Βασιλεία (1-2), πέρασε στα προημιτελικά του Champions League αφού στο πρώτο ματς στην Ελβετία είχε κάνει… περίπατο (0-5). Μόλις στο 8’ ο Γκάμπριελ Ζέσους έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του Γκουαρντιόλα, δείχνοντας πως η βραδιά θα είναι πολύ εύκολη στο «Σίτι οφ Μάντσεστερ».

Η Βασιλεία, πάντως, έπαιξε χωρίς άγχος και στο 17’ ισοφάρισε με τον Μοχάμεντ Ελιονούσι. Στο 71’ ο Λανγκ ήταν αυτός που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Η Μάντσεστερ Σίτι, πάντως, προκρίθηκε στους «8» για δεύτερη φορά στην ιστορία της μετά τη σεζόν 2015-2016 όταν είχε περάσει σε βάρος της Ντιναμό Κιέβου αλλά στη συνέχεια αποκλείστηκε από την Παρί Σεν Ζερμέν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ