ΣΠΟΡ

ΠΑΟΚ: Το σκεπτικό της απόφασης για το 0-3 χωρίς αφαίρεση βαθμών

ΠΑΟΚ: Το σκεπτικό της απόφασης για το 0-3 χωρίς αφαίρεση βαθμών
ΕUROKINISSI/ ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ

Μολονότι η απόφαση του δευτεροβάθμιο οργάνου της ΕΠΟ αναμένεται να καθαρογραφτεί από Δευτέρα, το διατακτικό της απόφασης δείχνει τον τρόπο με τον οποίο ανατράπηκε η πρωτόδικη τιμωρία του ΠΑΟΚ.

Το κυριότερο είναι πως έγινε διαχωρισμός ανάμεσα στο «μη τέλεση» αγώνα και στη «διακοπή». Στο δικέφαλο καταλογίστηκε το πρώτο με αποτέλεσμα να δικαστεί με το άρθρο 15 από το οποίο το σκέλος που αφορούσε στην αφαίρεση βαθμών να παρακαμφθεί.

Συγκεκριμένα ο ΠΑΟΚ δικάστηκε με το άρθρο 15, παράγραφος 3ε του Πειθαρχικού Κώδικα, που αναφέρει τα εξής:

«Εάν από την ρίψη αντικειμένων υπάρξει σωματική βλάβη προσώπου νόμιμα ευρισκομένου στον αγωνιστικό χώρο, τιμωρείται με χρηματική ποινή από 6.000 ευρώ έως 80.000 ευρώ».

Στην ίδια παράγραφο τονίζονται τα εξής:

«Στην περίπτωση που υπάρξει ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΠΗ του αγώνα, επιπρόσθετα επιβάλλεται κατακύρωση του αγώνα υπέρ της αντίπαλης ομάδας και αφαίρεση 3 βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές 2 έως 3 αγωνιστικές».

Επιπλέον, η Επιτροπή αποδέχθηκε τον τραυματισμό του Όσκαρ Γκαρθία, με το παιχνίδι να κατακυρώνεται υπέρ του Ολυμπιακού με 0-3 βάσει του άρθρου 21, παράγραφος 3 που αναφέρει μη τέλεση αγώνα με υπαιτιότητα της γηπεδούχου ομάδας.

Αναλυτικά η απόφαση:

«Η Επιτροπή Εφέσεων της Ε.Π.Ο. συνεκδίκασε α) την έφεση της Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ κατά της υπ΄ αριθ. 66/2018 απόφασης του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της SUPER LEAGUE, β) την με αρ. πρωτοκ. εισερχ. της SUPER LEAGUE 65/27-2-2018 ένσταση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και γ) την με αριθμό πρωτοκ. εισερχ. 79/01.03.2018 SUPER LEAGUE κύρια παρέμβαση της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κατά της υπό στοιχείο Β΄ ένστασης της Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ και έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις.

Εξαφάνισε την εκκαλουμένη ως προς τις επιμέρους διατάξεις: α) της πειθαρχικής ποινής αφαίρεσης 3 βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και β) της πειθαρχικής ποινής διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για δύο (2) αγωνιστικές ημέρες.

Αποφάνθηκε ότι ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ και Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ο οποίος είχε προγραμματισθεί να διεξαχθεί την 25.02.2018, στην Θεσσαλονίκη, στο γήπεδο «ΤΟΥΜΠΑΣ», στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής ημέρας των αγώνων του πρωταθλήματος «Super League Ελλάδα» της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018, δεν τελέστηκε από υπαιτιότητα της Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ.

Κατακύρωσε τον μη τελεσθέντα αγώνα με τέρματα 0-3 υπέρ της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός.

Επέβαλε στην Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ την συνολική χρηματική ποινή των τριάντα χιλιάδων (30.000,00) ευρώ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ