ΣΠΟΡ

Βασιλειάδης: Όποιος κάνει δυο φορές επεισόδια, να υποβιβάζεται

Βασιλειάδης: Όποιος κάνει δυο φορές επεισόδια, να υποβιβάζεται
Αυστηρούς όρους για να παιχτεί ξανά ποδόσφαιρο στην Ελλάδα έθεσε ο Υφυπουργός αθλητισμού. Eurokinissi Sports

Τρεις απαράβατους όρους θέτει ο Υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, για να αρχίσει ξανά το πρωτάθλημα της Super League ενώ τόνισε πως θα πρέπει να γίνει πιο αυστηρός ο πειθαρχικός κώδικας και να τηρηθούν οι κανόνες.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, αναφέροντας πως περιμένει δεσμεύσεις από όλους τους φορείς έτσι ώστε να αρχίσουν ξανά τα πρωταθλήματα. «Αν δεν υπάρξουν δεσμεύσεις από όλους τους φορείς, σέντρα δεν θα ξαναγίνει», είπε χαρακτηριστικά ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στις βασικές προϋποθέσεις που έθεσε έτσι ώστε να εφαρμοστούν αυτές για να σταματήσουν τα φαινόμενα βίας και ανομίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Χαρακτηριστικά υπογράμμισε πως: «Πρώτα θα πρέπει να γίνει αλλαγή στον πειθαρχικό κώδικα. Ζητούμε επιπλέον πειθαρχικές προβλέψεις αναφορικά με τις δηλώσεις παραγόντων, για τις βίαιες συμπεριφορές. Από κει και πέρα θα πρέπει να αλλάξει το καθεστώς αδειοδότησης των ομάδων. Σε περίπτωση που μία ομάδα μέσα σε μία χρονιά συμμετέχει δύο φορές σε επεισόδια, τότε θα αποβάλλεται αμέσως από το πρωτάθλημα και θα υποβιβάζεται».

Ο Υφυπουργός μεταξύ άλλων, σχολίασε ακόμα πως: «Επίσης θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή στους κανόνες ασφαλείας για το ποιος έχει την ευθύνη. Ακούμε διαρκώς για την αστυνομία, για τον ένα, ή, τον άλλο. Από την πόρτα του γηπέδου και μέσα την αποκλειστική ευθύνη θα την έχουν οι ΠΑΕ. Ό,τι γίνεται στην Ευρώπη να ισχύσει κι εδώ. Πώς είναι δυνατό στα ευρωπαϊκά γήπεδα να εφαρμόζονται όλα αυτά χωρίς προβλήματα κι εδώ να ισχύουν άλλα πράγματα;»

Σε ερώτηση που του έγινε για τη συγγνώμη του Ιβάν Σαββίδη μετά τα περιστατικά της Τούμπας, ο Γιώργος Βασιλειάδης ανέφερε πως δεν είναι ο ίδιος αρμόδιος για να απαντήσει αλλά η δικαιοσύνη, ενώ για τις προθέσεις της FIFA να εφαρμοστεί ακόμα και ποδοσφαιρικό Grexit, απάντησε: «Δεν πάει άλλο η κατάσταση αυτή, αυτό ισχυρίστηκε η FIFA. Πρώτη φορά η απειλή αυτή έρχεται όχι λόγω κάποιων πολιτικών επιλογών, αλλά από λάθη και παραλείψεις των ανθρώπων του ποδοσφαίρου. Εάν δεν σοβαρευτούν οι φορείς, ναι μπορώ να πω ότι μπροστά μας υπάρχει το φάσμα του Grexit».

Μάλιστα, πρόσθεσε πως «η εικόνα με το όπλο ήταν αυτή που ξεχείλισε το ποτήρι για τη FIFA». Τέλος, απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης πως η κυβέρνηση έχει ευνοήσει τον Ιβάν Σαββίδη σε επιχειρηματικές του δραστηριότητες, απάντησε ότι «η είσοδος του επιχειρηματία στον ΠΑΟΚ, στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς ή στη ΣΕΚΑΠ, έγινε πριν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ