ΣΠΟΡ

Προβλήματα υγείας κρατούν τον Λου μακριά από τον πάγκο του Κλίβελαντ

Προβλήματα υγείας κρατούν τον Λου μακριά από τον πάγκο του Κλίβελαντ
Το πρόβλημα υγείας του Τάιρον Λου, θα τον κρατήσει μακριά από τον πάγκο των Καβαλίερς. ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/DAVID MAXWELL

Ο προπονητής των Κλίβελαντ Καβαλίερς, Τάιρον Λου, ανακοίνωσε πως θα μείνει για ένα διάστημα εκτός πάγκων λόγω ενός προβλήματος υγείας που τον ταλαιπωρεί από την αρχή της σεζόν στο ΝΒΑ.

Τα ξημερώματα της Κυριακής στον αγώνα των Καβαλίερς με τους Μπουλς, ο Τάιρον Λου δεν βγήκε από τα αποδυτήρια στο δεύτερο ημίχρονο. Αυτό ήταν η αφορμή για να αρχίσει μεγάλη συζήτηση για τις σχέσεις με τον σούπερ σταρ της ομάδας, ΛεΜπρόν Τζέιμς, τον οποίο πολλοί συνηθίζουν να αναφέρουν ως… head coach θέλοντας να δείξουν πως αυτός κάνει κουμάντο και δεν υπολογίζει τον προπονητή του. Όσοι βιάστηκαν να υποστηρίξουν κάτι τέτοιο, εκτέθηκαν λίγες ώρες αργότερα όταν ο προπονητής της ομάδας του Κλίβελαντ, έκανε γνωστό πως αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και για αυτό θα απέχει για ένα διάστημα από τους πάγκους.

Ο Λάρι Ντρου, βοηθός του Λου στο Κλίβελαντ, θα είναι αυτός που θα αναλάβει τα καθήκοντα του πρώτου προπονητή. Η επιστροφή του Τάιρον Λου, πάντως, δεν έχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και είναι άγνωστο το πότε θα βρεθεί ξανά στον πάγκο της ομάδας του.

Ο Τάιρον Λου στη δήλωσή του αναφέρει: «Μετά από πολλές συζητήσεις με τους γιατρούς μας και τον Κόμπι (σ.σ. Αλτμαν, τον γενικό διευθυντή του Κλίβελαντ) και πολλή σκέψη σχετικά με το τι είναι καλύτερο για την ομάδα και την υγεία μου, χρειάζομαι να αποσυρθώ προς το παρόν από την προπονητική και να εστιάσω σε ισχυρότερα και υγιέστερα θεμέλια, με βάση τα οποία θα κοουτσάρω στο υπόλοιπο της σεζόν. Έχω πόνους στο στήθος και άλλα ενοχλητικά συμπτώματα, σε συνδυασμό με έλλειψη ύπνου, σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Παρότι έγινε μία σειρά εξετάσεων, δεν υπήρξε κάποιο συμπέρασμα για το ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα. Αν και προσπάθησα να το αντιμετωπίσω, το τελευταίο που θέλω είναι να επηρεάσει την ομάδα. Θα χρησιμοποιήσω το διάστημα αυτό για να εστιάσω σε μία θεραπευτική και φαρμακευτική αγωγή, που προηγουμένως ήταν δύσκολο να αρχίσω στα μέσα της σεζόν. Στόχος μου είναι να βγω από αυτό πιο δυνατός και υγιής, ώστε να συνεχίσω να ηγούμαι αυτής της ομάδας προς το πρωτάθλημα, για το οποίο όλοι δουλεύουμε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ