ΣΠΟΡ

Παρουσίαση άνισης μεταχείρισης στην Ευρωλίγκα από τον Γιαννακόπουλο (vids)

Παρουσίαση άνισης μεταχείρισης στην Ευρωλίγκα από τον Γιαννακόπουλο (vids)
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έστειλε επιστολή σε ελληνικά και ξένα ΜΜΕ, αλλά και στον πρόεδρο της Euroleague. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έστειλε σε ελληνικά και ξένα ΜΜΕ, επιστολή, παρουσίαση και DVD με τα διαιτητικά λάθη για την άνιση μεταχείριση του Παναθηναϊκού και την προνομιακή που απολαμβάνουν Ολυμπιακός και Φενέρμπαχτσε. Επιστολή και στον Μπερτομέου.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος συνέταξε μια επιστολή η οποία στάλθηκε στα ΜΜΕ τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού, εστιάζοντας στην κάκιστη μεταχείριση που έχει ο Παναθηναϊκός Superfoods από τους διαιτητές της Ευρωλίγκας αλλά και στην προνομιακή αντιμετώπιση που έχουν στην ίδια διοργάνωση ο Ολυμπιακός και η Φενέρμπαχτσε. Η επιστολή αυτή είναι βασισμένη σε ένα DVD διάρκειας 38 λεπτών αλλά και σε μια παρουσίαση 58 σελίδων, με πίνακες και διαγράμματα που αποδεικνύουν την πραγματική αλήθεια.

Αξίζει να σημειωθεί πως η επιστολή αυτή, μαζί με την παρουσίαση και το DVD, έχουν σταλεί και στις ομάδες της Ευρωλίγκας, έτσι ώστε να δουν όλοι την κατάσταση που επικρατεί και πως... παίζεται το παιχνίδι στη διοργάνωση. Παράλληλα, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει στείλει κι ακόμα μια επιστολή ανάλογου περιεχομένου, όχι όμως την ίδια, και στον εκτελεστικό διευθυντή της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου.

Στην επιστολή του, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αναφέρει:

«Θέλω να σας επιστήσω την προσοχή σε ένα ζήτημα μεγάλης σημασίας για την Euroleague. Απευθύνω σε σας αυτή την επιστολή, καθώς είσαστε εσείς αυτοί που έρχεστε σε επαφή με τους παίκτες και τους παράγοντες και μεταδίδετε δεδομένα, πληροφορίες και απόψεις στους φίλους του μπάσκετ παγκοσμίως. Η αγάπη μας για το άθλημα είναι αυτό που μας ενώνει όλους.

Τους τελευταίους μήνες έχουμε παρατηρήσει ένα σύνολο γεγονότων που θέτουν σε κίνδυνο την αξία και ελκυστικότητα της διοργάνωσης της Euroleague αλλά και την επένδυσή μας, σε χρόνο και χρήμα.

Σε αυτό το DVD και την παρουσίαση, θα βρείτε όλα τα στοιχεία που υποστηρίζουν τον ισχυρισμό ότι κάποιες ομάδες στην Euroleague, κυρίως ο Ολυμπιακός και η Φενέρμπαχτσε, τυγχάνουν προνομιακής μεταχείρισης από τους διαιτητές, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα την άδικη αντιμετώπιση των άλλων ομάδων που τις αντιμετωπίζουν.

Σας ζητώ να αφιερώσετε μία ώρα για να παρακολουθήσετε το DVD και να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα. Ενδεικτικά, θα αντιληφθείτε τα ακόλουθα:

-Μια πληθώρα από εσφαλμένα φάουλ που καταλογίστηκαν.

-Αντιαθλητικές συμπεριφορές από την πλευρά των παικτών των προαναφερθεισών ομάδων, που παραμένει ατιμώρητη από τους διαιτητές.

-Ο Ολυμπιακός είναι 16ος στην κατάταξη των επιθέσεων, αλλά είναι πρώτος σε ελεύθερες βολές και δεύτερος στη βαθμολογία.

-Ο Ολυμπιακός και η Φενέρμπαχτσε είναι αναμφίβολα οι δύο καλύτερες αμυντικές ομάδες της Euroleague. Ωστόσο, παίζουν πάνω στη λεπτή διαχωριστική γραμμή του τι θεωρείται φάουλ και τι όχι, με τη βοήθεια των διαιτητών, με τις ομάδες τους να χρεώνονται πολύ λίγα φάουλ στα περισσότερα παιχνίδια.

-Σε πολλά από τα παιχνίδια στα οποία συμμετέχουν, υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα φάουλ που κερδίζουν εκείνες οι ομάδες σε σχέση με τους αντιπάλους.

-Ακατανόητες, επαναλαμβανόμενες και λανθασμένες διαιτητικές αποφάσεις.

-Παρουσίαση των φάουλ ως ‘καλύτερες τάπες της βραδιάς’ από το επίσημο κανάλι της Euroleague.

Η κρίση που διέρχεται το μπάσκετ είναι η μεγαλύτερη που έχει αντιμετωπίσει ποτέ και η κοινότητα του αθλήματος πρέπει να δράσει με σταθερό και δομημένο τρόπο για να επαναφέρει τη διαφάνεια στη διοργάνωση. Ένας από τους μεγαλύτερους πυλώνες της επιτυχίας του μπάσκετ είναι η κάλυψη από τα ΜΜΕ. Με το να διατηρείται αυτή η κατάσταση χωρίς να αναφέρεται πουθενά, ο μόνος νικητής δεν είναι το άθλημα, αλλά συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα.

Παρακαλώ, ενεργήστε βάσει της δικής σας θέλησης, αλλά έχετε κατά νου ότι η δημοσίευση της αλήθειας είναι η ψυχή της δικαιοσύνης.

Δημήτρης Γιαννακόπουλος».

Δείτε την παρουσίαση

Δείτε το περιεχόμενο του DVD

ΔΗΜΟΦΙΛΗ