ΣΠΟΡ

Λιονέλ Μέσι: «Άγιος» στη Βαρκελώνη, υποψήφιος στόχος για τον ISIS (vid+pic)

Λιονέλ Μέσι: «Άγιος» στη Βαρκελώνη, υποψήφιος στόχος για τον ISIS (vid+pic)
Ο Λιονέλ Μέσι είναι πρωταγωνιστής σε μια αφίσα του ISIS γεμάτη... τρόμο. ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/ALEJANDRO GARCIA

Στους δρόμους της Βαρκελώνης οι φίλαθλοι φτιάχνουν γκράφιτι με τον… Άγιο Μέσι, την ώρα που ο ISIS στοχοποιεί τον Αργεντινό σούπερ σταρ και το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου που θα γίνει το καλοκαίρι του 2018 στη Ρωσία.

Ο Λιονέλ Μέσι είναι κάτι παραπάνω από ένας ποδοσφαιριστής για τη Μπαρτσελόνα και για την Καταλονία. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ έχει εξελιχθεί σε σύμβολο του συλλόγου διαχρονικά και όχι μόνο για τη σύγχρονη εποχή. Η λατρεία που έχουν προς το πρόσωπό του οι οπαδοί των «μπλαουγκράνα» είναι τέτοια που τον έχουν ανακηρύξει σε… άγιο.

Συγκεκριμένα σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Βαρκελώνης, τη γνωστή Ράμπλα, έχει δημιουργηθεί μια εντυπωσιακή τοιχογραφία. Σε αυτή ο Λιονέλ Μέσι φέρει το φωτοστέφανό του και είναι ένας Άγιος της πόλης που την… προστατεύει μέσω του ποδοσφαίρου!

Την ίδια ώρα, όμως, όσο στη Βαρκελώνη και στις τάξεις όλων των φιλάθλων του πλανήτη ο Μέσι είναι ένα σύμβολο του ποδοσφαίρου, ο ISIS έχει διαφορετική γνώμη. Αναγνωρίζοντας πως αυτή τη στιγμή ο Αργεντινός σούπερ σταρ είναι συνώνυμο του αθλήματος παγκοσμίως, δημιούργησε μια αφίσα την οποία και διέσπειρε μέσω των social media, παρουσιάζοντας τον Μέσι σαν στόχο επίθεσης. Συγκεκριμένα, ο Αργεντινός φαίνεται να είναι αιχμάλωτος με τη γνωστή πορτοκαλί φόρμα, στον αγωνιστικό χώρο του «Λουζνίκι» στη Μόσχα. Εκεί, δηλαδή, όπου θα διεξαχθούν παιχνίδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2018.

isis messi

Η αφίσα που προκαλεί τρόμο σε όλον τον πλανήτη. Πηγή: twitter.com/DonKlericuzio

Ο ISIS, αν παρατηρήσει κανείς τις λεπτομέρειες της αφίσας που έχει διαρρεύσει, στοχοποιεί και το Μουντιάλ. Το σήμα της διοργάνωσης είναι σπασμένο, ενώ υπάρχουν στο γήπεδο και δεσμίδες από δυναμίτη. Είναι μια ακόμα ένδειξη πως οι τρομοκράτες έχουν, ή θέλουν να κάνουν τον κόσμο να πιστέψει πως έχουν, στόχο να πλήξουν την πιο δημοφιλή ποδοσφαιρική διοργάνωση του κόσμου…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ