ΣΠΟΡ

Παγκόσμιο πρωτάθλημα F1 2018: Οι φετινές συμμετοχές - ρεκόρ (infographic)

Παγκόσμιο πρωτάθλημα F1 2018: Οι φετινές συμμετοχές - ρεκόρ (infographic)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ EPA/ROBIN UTRECHT

Το πρόγραμμα της Φόρμουλα Ένα για το 2018 περιλαμβάνει 21 αγώνες, αριθμός που είναι ο μεγαλύτερος στην ιστορία του πρωταθλήματος.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη του 2015 επικυρώθηκε σχετική αλλαγή στους αθλητικούς κανονισμούς και αυξήθηκε ο μέγιστος αριθμός αγώνων σε μια σεζόν από τους 20 στους 21, με αποτέλεσμα το πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε το 2016 να περιλαμβάνει τον αριθμό - ρεκόρ των 21 γκραν πρι.

Σε σχέση με το περσινό πρόγραμμα, το οποίο περιλάμβανε 20 γκραν πρι, απουσιάζει ο αγώνας στη Μαλαισία, καθώς δεν ανανεώθηκε η σχετική συμφωνία. Αντίθετα, στη λίστα επιστρέφει το γκραν πρι Γαλλίας για πρώτη φορά μετά το 2008. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο «Σιρκουί Πολ Ρικάρ», την πίστα που «φιλοξένησε» για τελευταία φορά το γαλλικό γκραν πρι το 1990, καθώς στη συνέχεια ο αγώνας «μετακόμισε» στο Μανί-Κουρ.

Το γαλλικό γκραν πρι προγραμματίστηκε να διεξαχθεί τον Ιούνιο και αυτό του Αζερμπαϊτζάν μετατέθηκε για τον Απρίλιο, προκειμένου να μην συμπέσει με τους εορτασμούς για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν.

19277217

Επίσης, στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Φόρμουλα Ένα επιστρέφει μετά από απουσία ενός χρόνου το γερμανικό γκραν πρι, το οποίο είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στο Χοκενχάιμ (σ.σ. η λίστα του 2017 δεν περιλάμβανε αγώνα στη Γερμανία, αφού δεν επετεύχθη συμφωνία ανάμεσα στην ηγεσία της Φόρμουλα Ένα και τους ιδιοκτήτες των σιρκουί σε Χοκενχάιμ και Νίρμπουργκρινγκ).

Η «αυλαία» της νέας σεζόν ανοίγει στις 25 Μαρτίου στην Αυστραλία, ενώ η χρονιά θα ολοκληρωθεί στο Άμπου Ντάμπι στις 25 Νοεμβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ