ΣΠΟΡ

Έγραψε ιστορία με την Ουρουγουάη ο Καβάνι (vid)

Έγραψε ιστορία με την Ουρουγουάη ο Καβάνι (vid)
Γράφει ιστορία και με την εθνική ομάδα της Ουρουγουάης ο Καβάνι. ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/RAUL MARTINEZ

Ο Έντινσον Καβάνι χάρισε στην Ουρουγουάη το China Cup με το γκολ που πέτυχε στο 49’ του τελικού με την Ουαλία στην πόλη Νανίνγκ, φτάνοντας σε μια ιστορική επίδοση με τη φανέλα της «τσελέστε».

Ο απόλυτος σταρ είναι για την ποδοσφαιρική Ουρουγουάη τα τελευταία χρόνια ο Έντινσον Καβάνι. Ο επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν μαζί με τον Λουίς Σουάρεζ είναι τα πιο… βαριά χαρτιά για την ομάδα του Όσκαρ Ταμπάρεζ και το απέδειξε για ακόμα μια φορά στο τουρνουά «China Cup» που έγινε για πρώτη φορά στην Νανίνγκ της ασιατικής χώρας.

Ο Καβάνι με την παρουσία του στον τελικό του τουρνουά, απέναντι στην Ουαλία, έφτασε τις 100 συμμετοχές με την εθνική ομάδα της χώρας του και μπήκε σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ συμπατριωτών του ποδοσφαιριστών. Συγκεκριμένα, έγινε μόλις ο 5ος Ουρουγουανός που φτάνει στις 100 συμμετοχές, μετά τους Μάξι Περέιρα (124), Ντιέγκο Γκοντίν (115), Ντιέγκο Φορλάν (112) και Κριστιάν Ροντρίγκες (104).

Ο τελευταίος, του έδωσε και την ασίστ για να σκοράρει απέναντι στην Ουαλία στο 49’ και να διαμορφώσει το τελικό 1-0 που έδωσε στην Ουρουγουάη το τρόπαιο. Αυτό ήταν το 42ο γκολ του Έντινσον Καβάνι με την Ουρουγουάη. Με αυτό το γκολ είναι στη δεύτερη θέση των σκόρερ, με τον Λουίς Σουάρες να είναι πρώτος έχοντας 50 γκολ σε 97 αγώνες με την «τσελέστε».

Το γκολ του Καβάνι

ΔΗΜΟΦΙΛΗ