ΣΠΟΡ

Δύο ιταλικές πόλεις, υποψήφιες για τους Χειμερινούς του 2026

Δύο ιταλικές πόλεις, υποψήφιες για τους Χειμερινούς του 2026
Επίσημα ανακοίνωσε τις προθέσεις της η Ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή (CONI), προς τη ΔΟΕ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/GIUSEPPE LAMI

Η Ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή έχει αποστείλει στη ΔΟΕ επιστολή με την οποία ενημερώνει πως Μιλάνο και Τορίνο ενδιαφέρονται να διοργανώσουν από κοινού τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες το 2026.

«Η Coni ενημέρωσε τη ΔΟΕ για τη βούλησή της να συνεχίσει τη φάση του διαλόγου που ξεκίνησε τους τελευταίους μήνες σχετικά με τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2026» αναφέρει η Ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή και προσθέτει: «Για να τηρηθεί η προθεσμία που ορίζει η ΔΟΕ και μετά από πολλές συναντήσεις και συζητήσεις με στελέχη της, η Coni εξέφρασε τις προθέσεις της με μια επιστολή, στην οποία γνωστοποιεί την κοινή υποψηφιότητα Μιλάνου και Τορίνο».

Η προθεσμία για την υποβολή της επιστολής προθέσεων λήγει την 31η Μαρτίου. Οι πόλεις που θα εξουσιοδοτηθούν να υποβάλουν πλήρη φάκελο θα επιλεγούν το φθινόπωρο και η πόλη που θα αναλάβει την διοργάνωση θα γίνει γνωστή το Σεπτέμβριο του 2019.

Προς το παρόν, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τους Χειμερινούς του 2026 οι πόλεις Σιόν (Ελβετία), Κάλγκαρι (Καναδάς), Στοκχόλμη (Σουηδία), Σαπόρο (Ιαπωνία) και από κοινού οι Σλάντμινκ / Γκρατς (Αυστρία), Μιλάνο / Τορίνο (Ιταλία).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Τορίνο έχει ήδη οργανώσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2006.

Το 2016, η νέα δήμαρχος της Ρώμης, Βιρτζίνια Ράτζι, η οποία εξελέγη με την υποστήριξη του κινήματος των 5 Αστέρων, απέσυρε την υποψηφιότητα της «Αιώνιας Πόλης» για να φιλοξενήσει τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024. Η σημερινή δήμαρχος του Τορίνο, Κιάρα Απεντίνο, είναι επίσης μέλος του ίδιου πολιτικού κόμματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ