ΣΠΟΡ

Μουντιάλ χωρίς Βρετανό διαιτητή μετά από 80 χρόνια!

Μουντιάλ χωρίς Βρετανό διαιτητή μετά από 80 χρόνια!
Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ θα μπορούσε να είναι στη Ρωσία, αλλά έχασε τη θέση του. ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/ANDY RAIN

Ηχηρό… χαστούκι από τη FIFA στη βρετανική διαιτησία, αφού αποφασίστηκε να μην εκπροσωπηθεί η Μεγάλη Βρετανία από κανέναν ρέφερι στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018.

Για πρώτη φορά μετά το 1938, η Μεγάλη Βρετανία δεν θα έχει κανέναν διαιτητή στο Παγκόσμιο Κύπελλο! Αυτό έγινε γνωστό την Πέμπτη, όταν και η FIFA ανακοίνωσε τους 36 διαιτητές που θα είναι παρόντες στο τουρνουά που θα αρχίσει στις 14 Ιουνίου στα γήπεδα της Ρωσίας. Ο μοναδικός που είχε πιθανότητες να είναι εκεί, ήταν ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ αλλά μετά την αποχώρησή του από τη Premier League έχασε τη θέση του στο Μουντιάλ.

Ο Κλάντενμπεργκ, ήταν διαιτητής στον τελικό του Euro 2016, στη νίκη της Πορτογαλίας επί της Γαλλίας στο Παρίσι, και τον Φεβρουάριο του 2017 παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του στο αγγλικό πρωτάθλημα, έτσι ώστε να αναλάβει θέση αρχιδιαιτητή στη Σαουδική Αραβία. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αγγλίας (FA) ζήτησε να αντικατασταθεί από άλλο διαιτητή, όμως, το αίτημα απορρίφθηκε από τη FIFA. Αξίζει να σημειωθεί πως δεν υπάρχει ούτε βοηθός διαιτητή, ανάμεσα στους 63 που επιλέχθηκαν για το Μουντιάλ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ