ΣΠΟΡ

Νέες συλλήψεις για το σκάνδαλο της FIFA

Νέες συλλήψεις για το σκάνδαλο της FIFA
Το ξενοδοχείο όπου διαμένουν οι αξιωματούχοι της ΦΙΦΑ και έγιναν σήμερα οι συλλήψεις ARND WIEGMANN/Reuters

Νέες συλλήψεις για το σκάνδαλο της ΦΙΦΑ καθώς τις πρώτες πρωινές ώρες άντρες της ελβετικής αστυνομίας πραγματοποίησαν έφοδο στο ξενοδοχείο όπου διαμένουν αξιωματούχοι της Παγκόσμιας Οργάνωσης Ποδοσφαίρου και συνέλαβαν δώδεκα άτομα.

Ανάμεσά τους ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας Λατινικής Αμερικής, Χουάν Άνχελ Ναπούτ, αλλά και ο ομόλογός του της Βόρειας/Κεντρικής και Καραϊβικής, Αλφρέδο Χάβιτ.

Οι συλλήψεις γίνονται στο πλαίσιο των ερευνών των Αρχών για δωροδοκία, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και φορολογική απάτη.

“Η ΦΙΦΑ είναι ενήμερη της κατάσταση και θα συνεχίσει να συνεργάζεται πλήρως με τις Αρχές” δήλωσε στέλεχος της Ομοσπονδίας.

Και ποιος θα κάνει τώρα κουμάντο στο ποδόσφαιρο χωρίς τον Μπλάτερ;

Οι πρώτες συλλήψεις για το μεγάλο σκάνδαλο έγιναν τον Μάιο όταν 14 αξιωματούχοι συνελήφθησαν ενώ τόσο ο πρόεδρος της ΦΙΦΑ Ζεπ Μπλάτερ όσο και αυτός της ΟΥΕΦΑ Μισέλ Πλατινί βρίσκονται υπό δυσμένεια μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

O Πλατινί έχει προσφύγει ήδη στο CAS, ενόψει και των προεδρικών εκλογών στην FIFA τον Φεβρουάριο. Και ο Μπλάτερ (ήδη σε απαγόρευση ενασχόλησης, μαζί με τον Πλατινί, για 90 ημέρες με τα του ποδοσφαίρου) αναμένεται να προσφύγει στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο. Η διαδικασία στην Επιτροπή αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πριν τα Χριστούγεννα, με την οριστική απόφαση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ