ΣΠΟΡ

Basketball Champions League: Στο Final 4 η ΑΕΚ

Basketball Champions League: Στο Final 4 η ΑΕΚ
Οι παίκτες της ΑΕΚ πανηγύρισαν την πρόκριση με τον κόσμο τους. Eurokinissi Sports

Η ΑΕΚ αναδείχτηκε ισόπαλη με τη Στρασμπούρ στη Γαλλία με 83-83 και προκρίθηκε στο Final 4 του Basketball Champions League που θα διεξαχθεί στην Αθήνα.

Η Ένωση έπρεπε να υπερασπιστεί τη νίκη της με διαφορά εννιά πόντων από το πρώτο παιχνίδι και τα κατάφερε.

Οι γηπεδούχοι έβαλαν δύσκολα στους παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα οι οποίοι όμως δεν λύγισαν και με το τελικό 83-83 πήραν τη μεγάλη πρόκριση την οποία πανηγύρισαν με τους οπαδούς τους που ταξίδεψαν στη γαλλική πόλη.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ελληνική ομάδα ήταν ο Κέβιν Πάντερ με 18 πόντους, ενώ στα κρίσιμα «μίλησε» ο Ντούσαν Σάκοτα ο οποίος έβαλε τα δύο καθοριστικότερα τρίποντα λίγο πριν το φινάλε.

Στο Final 4 προκρίθηκαν επίσης η γερμανική Λούντβιχσμπουργκ, η ισπανική Μούρθια και η γαλλική Μονακό.

Τη Μεγάλη Πέμπτη (6/4) θα ανακοινωθεί επίσημα η τοποθεσία της διεξαγωγής της τελικής φάσης της διοργάνωσης η οποία θα λάβει χώρα στο ΟΑΚΑ.

Μετά το τέλος του αγώνα ο τεχνικός της Ένωσης έκανε λόγο για μία τεράστια επιτυχία. Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια του:

«Πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα μου. Παίξαμε κόντρα σε έναν δύσκολο αντίπαλο που μας είχε κερδίσει δύο φορές στη φάση των ομίλων. Είναι μια ξεχωριστή μέρα για εμάς, καθώς συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Είναι αυτή και η αιτία που μας κάνει ακόμα πιο χαρούμενους.

Ο κόσμος περίμενε από εμάς να φέρουμε το Final Four στην Αθήνα. Ήταν ένα δυνατό παιχνίδι χωρίς αμφιβολία. Το παιχνίδι ήταν ισόπαλο στη μεγαλύτερη διάρκεια, όμως. Στο τέλος παίξαμε εξαιρετική άμυνα και πήραμε την πρόκριση. Αξίζαμε την πρόκριση στο Final Four. Αυτή είναι η μεγαλύτερη επιτυχία φέτος για την ΑΕΚ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ