ΣΠΟΡ

11άδα από… εγκληματίες: Η πιο επικίνδυνη ομάδα στον κόσμο εκτός αγωνιστικού χώρου

11άδα από… εγκληματίες: Η πιο επικίνδυνη ομάδα στον κόσμο εκτός αγωνιστικού χώρου
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΠΥΡΟΣ ΧΟΡΧΟΥΜΠΑΣ

Έντεκα παίκτες που έχουν αντιμετωπίσει ή εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα με την Δικαιοσύνη, συγκροτούν την πιο «επικίνδυνη» ομάδα εκτός αγωνιστικού χώρου. Έχοντας φυσικά και τον… ανάλογο προπονητή.

Ξεκινώντας από την θέση του τερματοφύλακα, στην πιο επικίνδυνη ομάδα, όπως την «αποκάλυψε» η ισπανική εφημερίδα Marca, βρίσκεται ο 33χρονος Μπρούνο Φερνάντες, που καταδικάστηκε σε φυλάκιση 22 ετών για την εντολή της δολοφονίας της μητέρας του γιού του. Μετά από επτά χρόνια, απελευθερώθηκε με αναστολή και έχει φορέσει ξανά τα γάντια του στην Βραζιλία.

Ο Σερζ Οριέ, που βρίσκεται στα πλάγια της οπισθοφυλακής, καταδικάστηκε σε δύο μήνες φυλάκιση, επειδή κτύπησε έναν αστυνομικό έξω από ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης. Τιμωρήθηκε στην Παρί ΣΖ για ένα αμφιλεγόμενο βίντεο.

Στο άκρο της άμυνας είναι ο Αλέξις Ζαράτε, που καταδικάστηκε σε έξι χρόνια και έξι μήνες στη φυλακή για βιασμό. Αφησε την Αργεντινή για να παίξει σε ομάδα της Λετονίας.

Στο κέντρο της άμυνας είναι ο Πορτογάλος Ρούμπεν Σεμέδο, που έχει υποστεί προληπτική κράτηση χωρίς εγγύηση, κατηγορούμενος για απόπειρα δολοφονίας, τραυματισμούς, απειλές, παράνομη κατοχή όπλων και ληστεία με βία.

Μαζί του, ο Βραζιλιάνος Μπρέντο Ροντρίγες καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών και εννέα μηνών για τη σκόπιμη καύση του σπιτιού του στη Γερμανία. Μετά την εκτέλεση των δύο τρίτων της ποινής του, απελευθερώθηκε και υπέγραψε στη Σάο Πάολο.

Στο χώρο του κέντρου υπάρχει ο Ανταμ Τζόνσον, που καταδικάστηκε σε έξι χρόνια φυλάκισης για σεξουαλική επαφή με ανήλικη. Απειλήθηκε από μια ομάδα κρατουμένων στη φυλακή του Ντόνκαστερ.

Δίπλα του ο Τζόι Μπάρτον, που καταδικάστηκε σε φυλάκιση έξι μηνών για επίθεση εναντίον ενός νεαρού άνδρα, και έμεινε 74 ημέρες πίσω από τα κάγκελα της φυλακής. Είναι ένα από τα πιο γνωστά «κακά αγόρια» στο αγγλικό ποδόσφαιρο.

Τρίτος του κέντρου, ο Βούλγαρος Ιορντάν Λέτσκοφ, που καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκισης για κατάχρηση εξουσίας και υπεξαίρεση κατά τη διάρκεια της θητείας του ως δήμαρχος της πόλης του Σλίβεν. Κατηγορήθηκε ότι πίεσε τους εφοριακούς υπαλλήλους για να αποφύγει τον έλεγχο των εταιρειών.

Την τετράδα της μεσαίας γραμμής συμπληρώνει ο Αργεντινός Ρικάρντο Σεντουριόν. Κυνηγήθηκε στην προσπάθειά του να δωροδοκήσει αστυνομικό. Αντιμετώπισε ποινή φυλάκισης μεταξύ ενός και έξι ετών. Επίσης στο φάκελό του υπάρχει, κατοχή όπλων, βία, ατυχήματα ...


Στην επίθεση, είναι ο Ιταλός Μικέλε Παντοβάνο, που καταδικάστηκε σε 8 χρόνια και 8 μήνες φυλάκιση για διακίνηση ναρκωτικών, ενώ συνελήφθη σε μια επιχείρηση στην οποία κατασχέθηκαν 40 εκατομμύρια ευρώ σε χασίς.

Παρτενέρ του στην γραμμή κρούσης ο Βραζιλιάνος Ρομπίνιο, που καταδικάστηκε σε 9 χρόνια φυλάκισης για συμμετοχή σε ομαδικό βιασμό σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο Μιλάνο. Παίζει στην τουρκική Σίβασπορ περιμένοντας την οριστική απόφαση μετά την έφεση.

Προπονητής της παράξενης αυτής ομάδας είναι ο Κολομβιανός Ελκίν Μοκάντα, πρώτος προπονητής του Χάμες Ροντρίγες, που φυλακίστηκε για ένα έγκλημα παιδεραστίας μετά την ανακάλυψή του ενώ κακομεταχειριζόταν ένα παιδί σε σχολή ποδοσφαίρου στην πόλη Μεντεγίν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ