ΣΠΟΡ

Oι «εξαφανισμένοι» αθλητές των Αγώνων της Κοινοπολιτείας

Oι «εξαφανισμένοι» αθλητές των Αγώνων της Κοινοπολιτείας
REUTERS/David Gray TPX IMAGES OF THE DAY

Οι Αγώνες της Κοινοπολιτείας στην Αυστραλία έριξαν… αυλαία με επιτυχία αλλά δεν επέστρεψαν στις βάσεις τους όλοι οι αθλητές και δημοσιογράφοι -τουλάχιστον όχι ακόμη

Περί τους 40 ανθρώπους αποφάσισαν ότι δεν θέλουν να επιβιβαστούν για αεροπλάνα προς τις πατρίδες τους και ζήτησαν να παραμείνουν στην Αυστραλία μετά το πέρας των αγώνων.

«Πάνω από 40 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων αθλητές των αγώνων, δημοσιογράφοι και άλλοι, έχουν έρθει στα γραφεία μας τις τελευταίες δέκα ημέρες για να ρωτήσουν πώς μπορούν να βγάλουν βίζα και πώς μπορούν να μείνουν στην Αυστραλία» είπε στο CNNi ο Kim MacAnally, εργαζόμενος των μεταναστευτικών υπηρεσιών.

Οι βίζα των αθλητών λήγουν στις 15 Μαΐου, ένα μήνα μετά τη λήξη των αγώνων, και ήδη έχουν γίνει γνωστές οι πρώτες εξαφανίσεις. Παρόλα αυτά, μέχρι στιγμής δεν έχουν παραβιάσει τη νομοθεσία.

Συνολικά, οι υπεύθυνοι των αγώνων έχουν «χάσει» 11 αθλητές.

Τα ίχνη τριών ακόμη αθλητών χάθηκαν την Πέμπτη από το αθλητικό χωριό ενώ την Τετάρτη έγινε γνωστό ότι κατά τη διάρκεια των αγώνων εξαφανίστηκαν οκτώ αθλητές από το Καμερούν.

Ο Ομοσπονδία των Αγώνων της Κοινοπολιτείας επιβεβαίωσε ότι αναζητούνται και ένας αθλητής από την Ρουάντα, καθώς και δύο από την Ουγκάντα.

Μέχρι στιγμής, όμως, δεν έχει γίνει γνωστό εάν οι αθλητές αυτοί έχουν ζητήσει βίζα ή όχι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ