ΣΠΟΡ

Ραγδαίες εξελίξεις στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Ραγδαίες εξελίξεις στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός
Με απίστευτα γρήγορο ρυθμό «τρέχουν» οι εξελίξεις στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Eurokinissi Sports

Ο Γιάννης Αλαφούζος ανακοίνωσε πως αποδέχεται την πρόταση του Παϊρότζ Πιεγκπονγκσάντ για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός η οποία φαίνεται πως οδηγείται σε αλλαγή σελίδας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση του Γιάννη Αλαφούζου, η πρόταση της «PanAsiaInvestments» μελετήθηκε ενδελεχώς και ο Γιάννης Αλαφούζος την κάνει δεκτή. Όπως αναφέρει στην επιστολή του, παραχωρεί έναντι ενός ευρώ όλες τις μετοχές που έχει στη διάθεσή του, είτε άμεσα (στο όνομά του), είτε έμμεσα (μέσω της Sortivo International προφανώς). Αντάλλαγμα σε αυτή την παραχώρηση, θα είναι η άμεση αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατά 27 εκατ. ευρώ, κάτι για το οποίο είχε δεσμευθεί το fund στην προσφορά που κατέθεσε στις 16 Απριλίου.

Η πλήρης ανακοίνωση του Γιάννη Αλαφούζου αναφέρει: «Ο κ. Αλαφούζος με απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης απέναντι στην ιστορική ομάδα του Παναθηναϊκού αντιμετωπίζει με σοβαρότητα κάθε πρόταση η οποία θα μπορούσε να διασφαλίσει το μέλλον της ομάδας. Τις τελευταίες ημέρες συζήτησε ενδελεχώς την πρόταση της PanAsiaInvestments για αγορά της ομάδας. Σήμερα ο κ. Ιωάννης Αλαφούζος με επιστολή του γνωστοποίησε στην PanAsiaInvestments ότι κάνει δεκτή την πρότασή της.

Η επιστολή του κ. Αλαφούζου έχει ως εξής: «Αγαπητέ κύριε Πιεγκπονσάντ,

Σας ευχαριστώ για τις επιστολές σας με ημερομηνίες 28 Μαρτίου 2018 και 16 Απριλίου 2018.

Όπως συζητήθηκε στην τελευταία μας συνάντηση, προτίθεμαι να μεταβιβάσω όλες τις μετοχές της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που έχω στην κατοχή μου άμεσα ή έμμεσα, έναντι €1 (ενός ευρώ) συνολικά, με αντάλλαγμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, από το επενδυτικό σας σχήμα απευθείας στην ΠΑΕ, ύψους €27 εκ. (είκοσι επτά εκατομμυρίων ευρώ), σύμφωνα με την δεσμευτική προσφορά σας της 16ης Απριλίου 2018.

Αναμένουμε την άμεση αντίδρασή σας για την υλοποίηση της συμφωνίας μας.

Με εκτίμηση, Ιωάννης Αλαφούζος»

Η νέα εποχή στα χέρια του Ταϊλανδού επιχειρηματία

Όλοι πλέον, στο άκουσμα και μόνο της είδησης της αποδοχής της προσφοράς του Ταϊλανδού επιχειρηματία από τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, μιλούν για νέα εποχή. Μια νέα εποχή που άμεσα θα πρέπει να σηματοδοτήσει την εξασφάλιση της παραμονής του τριφυλλιού στην Super League, μέσω της πληρωμής των χρεών και φυσικά της δρομολόγησης μιας πορείας εκτόξευσης του ποδοσφαιρικού τμήματος με μόνο στόχο την επιστροφή του στην κατάκτηση πρωταθλήματος. Και φυσικά της εξόδου στο Champions League.

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού περίμενε χρόνια μια τόσο ευχάριστη είδηση. Ο κόσμος που ταπεινώθηκε, όπως ταπεινώθηκε και η ομάδα από τους αδέξιους χειρισμούς του Γιάννη Αλαφούζου και των συνεργατών του. Γι’ αυτό και στο άκουσμα και μόνο της είδησης πως έκανε δεκτή την προσφορά του Πιεγκπονγκσάντ, ο ενθουσιασμός για την επερχόμενη εκτόξευση, παίρνει τη θέση του, αφήνοντας την οργή και τη θλίψη για τα όσα βίωσε ως σήμερα στο... μαύρο παρελθόν.

Ο Πιεγκπονγκσάντ και οι συνεργάτες τους, ασφαλώς και οι συμπαίκτες του, γνωρίζουν καλά πως ο Παναθηναϊκός είναι ο κορυφαίος Σύλλογος στην Ελλάδα και δεν του ταιριάζει καμία άλλη τύχη πέρα από την επιστροφή του στην κορυφή. Τίτλοι στην Ελλάδα, επιστροφή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, επιτυχίες, δόξα... Αυτός είναι ο δρόμος της εκτόξευσης που θέλει και περιμένει ο κόσμος από το διάδοχο του Γιάννη Αλαφούζου στην ιδιοκτησία της ΠΑΕ.

Σαφές είναι λοιπόν πως οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και άκρως θετικές για την ποδοσφαιρική ομάδα. Έστω και στο παρά... ένα της καταστροφής ο Γιάννης Αλαφούζος θα αποτελέσει παρελθόν για την ΠΑΕ και ο Πάιροτζ Πιεγκπονγκσάντ θα πάρει το τιμόνι για να φέρει την Άνοιξη ξανά στο τριφύλλι. Οι πράξεις του Ταϊλανδού είναι αυτές που πλέον περιμένει ο κόσμος για να δει ξανά τον Παναθηναϊκό πρωταθλητή και στο ποδόσφαιρο. Και να γράφει νέες σελίδες στην ένδοξη ευρωπαϊκή ιστορία του εκεί που είναι η φυσική του θέση. Στα σαλόνια του Τσάμπιονς Λιγκ.

Δυσαρέσκεια Γιαννακόπουλου

Οι ραγδαίες εξελίξεις στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, πάντως, δρομολογήθηκαν από τον Γιάννη Αλαφούζο την ημέρα που είδε το φως της δημοσιότητας η αποστολή του MoU προς υπογραφή, από την πλευρά του Athens Alive προς την ελληνική κυβέρνηση. Και από μόνη της αυτή η ενέργεια από την πλευρά του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ είναι αρκετή για να προκαλέσει τη δικαιολογημένη δυσαρέσκεια του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και των ξένων επιχειρηματιών που συμμετέχουν στο επενδυτικό Fund.

Ο ισχυρός άνδρας της πράσινης ΚΑΕ είχε και έχει πολλούς λόγους για τους οποίους αισθάνεται αυτή τη δυσαρέσκεια, καθώς η όλη στάση από την πλευρά του Αλαφούζου, από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε η πρόταση του Athens Alive μέχρι και σήμερα ήταν κάτι παραπάνω από παράξενη. Σε πολλές, μάλιστα, περιπτώσεις μπορεί να χαρακτηριστεί και υποτιμητική.

Και σίγουρα... παρεξηγήσιμη. Ωστόσο, εκείνος είχε στα χέρια του όλες τις προτάσεις, εκείνος έκανε τις επιλογές του και εκ του αποτελέσματος θα κριθεί και για τις πράξεις του. Αυτό πάντως που δεν μπορεί να αποφύγει και για το οποίο θα πρέπει κάποια στιγμή να δώσει μια εξήγηση, είναι η όλη στάση του έναντι της πρότασης Γιαννακόπουλου. Μιας πρότασης που από τη στιγμή που η κυβέρνηση βάλει την υπογραφή της στο ΜοU, το οποίο έχει ήδη στα... χέρια της, θα έφερνε τον Δ. Γιαννακόπουλο και το δικό του επενδυτικό Fund, στην ανάληψη της ηγεσίας της ΠΑΕ. Και με οικονομικούς όρους άκρως καλύτερους και για τον ίδιο τον Αλαφούζο και για την ποδοσφαιρική ομάδα.

Ουσιαστικά με την επιλογή του αυτή ο Γιάννης Αλαφούζος επέλεξε να σφίξει ο ίδιος τη θηλιά στο λαιμό της ΠΑΕ, αποφεύγοντας να βάλει τα λίγα χρήματα που απαιτούνταν άμεσα και που είχε τη δυνατότητα να βάλει, για να αποφευχθεί το... χάος που προκάλεσε με τον κίνδυνο υποβιβασμού. Και ουσιαστικά στερεί έτσι από ολόκληρο τον Σύλλογο τη δυνατότητα να καταστεί μέσω του Athens Alive, τα προσεχή χρόνια, αυτοχρηματοδοτούμενος, μέσα από τα έσοδα της συγκεκριμένης επένδυσης που μοναδικό σκοπό της είχε να καταστήσει οικονομικά ανεξάρτητους ΠΑΕ, ΚΑΕ και Ερασιτέχνη, ώστε ποτέ να μην εξαρτώνται ξανά από οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο. Όπως τώρα θα εξαρτάται ξανά η ΠΑΕ από τον έναν αμφιλεγόμενο Ταϊλανδό επιχειρηματία που ξαφνικά εμφανίζεται στο προσκήνιο.

Προκαλεί λοιπόν πλήθος ερωτημάτων αυτή η... πρεμούρα του Γιάννη Αλαφούζου να... ξεφορτωθεί την ΠΑΕ, πριν μπει η υπογραφή της κυβέρνησης στο ΜοU για το Athens Alive. Και εκεί ακριβώς εστιάζεται η δυσαρέσκεια από την πλευρά του Δ. Γιαννακόπουλου και όχι μόνο.

Προχωράει ακάθεκτο το Athens Alive, απομένει η υπογραφή της κυβέρνησης στο MoU

Στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης είναι πια το πόσο γρήγορα θα προχωρήσει το θέμα του «Athens Alive» με την τεράστια επένδυση που έχει προγραμματίσει τόσο στο ΟΑΚΑ όσο και στον Παναθηναϊκό η κοινοπραξία των ξένων εταιριών που έχει φέρει στην Ελλάδα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Αυτό γιατί, ήδη η κυβέρνηση έχει στα χέρια της το MoU που έχει στείλει η πλευρά του «Athens Alive» έτσι ώστε να μπουν σε αυτό οι υπογραφές και να προχωρήσει το πρότζεκτ, όπως αναφέραμε και παραπάνω. Κάτι που επιβεβαιώνεται απόλυτα από στελέχη της κοινοπραξίας. Μάλιστα, αυτό που αναφέρουν κορυφαία στελέχη των εταιριών που συμμετέχουν στο «Athens Alive» είναι πως οι όποιες εξελίξεις στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να επηρεάσουν την τεράστια αυτή επένδυση.

«Το Athens Alive θέλει να δημιουργήσει μια εξαιρετική έδρα για τον Παναθηναϊκό, άσχετα από το ποιος θα είναι ο ιδιοκτήτης του κλαμπ. Δουλεύουμε πολύ σκληρά για να φέρουμε αυτή τη σπουδαία ανάπτυξη στην Αθήνα και την Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά κορυφαίο στέλεχος μιας εκ των εταιριών που απαρτίζουν την κοινοπραξία..

ΔΗΜΟΦΙΛΗ