ΣΠΟΡ

Ο Ζουκόφ δεν θα είναι υποψήφιος για την Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή

Ο Ζουκόφ δεν θα είναι υποψήφιος για την Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή
Ο Αλεξάντερ Ζούκοφ γνωστοποίησε πως δεν θα διεκδικήσει την επανακλογή του στη Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή. ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/SERGEI ILNITSKY

Ο νυν πρόεδρος της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ROC), Αλεξάντερ Ζούκοφ, ανακοίνωσε πως δεν θα διεκδικήσει την επανεκλογή του μετά το τέλος της θητείας του στις 29 Μαΐου.

Από το 2010 είναι στη θέση του προέδρου της ROC ο Αλεξάντερ Ζούκοφ, και η θητεία του στον προεδρικό θώκο συνέπεσε με την πιο ταραχώδη περίοδο για τον αθλητισμό της Ρωσίας. Το μεγαλύτερο ζήτημα που ανέκυψε ήταν το σκάνδαλο ντόπινγκ που οδήγησε στον αποκλεισμό των αθλητών της χώρας από τις διεθνείς διοργανώσεις. Ήταν ένα θέμα που απασχόλησε όλον τον πλανήτη και που έπληξε σημαντικά το πρεστίζ της χώρας, αφού η Ρωσία κατηγορήθηκε για καθοδηγούμενο κρατικό ντόπινγκ.

Ο 61χρονος Ζούκοφ, σε δηλώσεις που υποστήριξε μεταξύ άλλων πως «Στην παρούσα περίπλοκη κατάσταση στον διεθνή αθλητισμό είναι πολύ σημαντικό ο επικεφαλής της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ROC) να μπορεί να εργάζεται με πλήρη απασχόληση. Προσωπικά δεν είμαι σε θέση να το κάνω αυτή τη στιγμή λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας μου στο κοινοβούλιο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ